Свијет

Путин: Одбрана Отаџбине – света дужност Руса према прецима и потомцима

У НОВОГОДИШЊОЈ ПОРУЦИ: ШТИТИМО СВОЈ НАРОД НА СВОЈИМ ИСТОРИЈСКИМ ТЕРИТОРИЈАМА
  • Нагласио да његова земља никада неће поклекнути пред покушајима Запада да употреби Украјину као оруђе за уништење Русије
  • „Западне елите су годинама увјеравале Русију у мирољубиве намјере, али су у ствари подржавале (украјинске) неонацисте и припремале се за агресију. Народ Украјине користе да цијепа и ослаби Русију. Никада никоме нисмо дозволили и нећемо дозволити да то уради“

ПРЕДСЈЕДНИК Русије Владимир Путин обратио се данас грађанима поводом Нове године окружен војним особљем и истакао да је одбрана Отаџбине света дужност Руса према њиховим прецима и потомцима.

Он је прошлу годину оцијенио годином кључних догађаја који постављају темеље за будућност и независност, и истакао да су Руси показали храброст и достојанство и подржали учеснике специјалне војне операције у Украјини, пренијела је новинска агенција РИА Новости.

– Заједно градимо и стварамо. Главна ствар је судбина Русије – навео је Путин.

Он је рекао да његова земља никада неће поклекнути пред покушајима Запада да употреби Украјину као оруђе за уништење Русије у новогодишњем обраћању емитованом на руској државној телевизији, пренио је Ројтерс.

Путин је казао да се Русија бори у Украјини да заштити себе и обезбиједи праву независност свом народу.

Он је нагласио да је истина на страни Русије која штити свој народ на својим историјским територијама.

Западне елите су годинама увјеравале Русију у мирољубиве намјере, укључујући и у Донбасу, али су у ствари, како је навео, подржавале неонацисте и припремале се за агресију.

Сада о томе отворено говоре, а народ Украјине се користи да цијепа и ослаби Русију, нагласио је предсједник Русије.

– Никада никоме нисмо дозволили и нећемо дозволити да то уради – рекао је Путин.

Он је захвалио учесницима специјалне операције на храбрости и изразио уверење да ће Русија превазићи све тешкоће и одржати земљу великом и независном.

– Увијек смо знали, а данас смо поново увјерени да суверена, независна, сигурна будућност Русије зависи само од нас. Од наше снаге и воље – закључио је предсједник Русије.

Портпарол руског предсједника Дмитриј Песков прецизирао је касније да је обраћање снимљено у штабу Јужног војног округа.

(Танјуг)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар