Свијет

Путин похвалио Трампа као лидера који се држи датих обећања – и изборних и других

ОБЈАВИО ДА ЈЕ СПРЕМАН ЗА НОВИ САМИТ – БИЛО У ВАШИНГТОНУ ИЛИ МОСКВИ
  • „Он је искусан човјек и бизнисмен који схвата да се мораш односити са уважавањем према ономе са киме већ сарађујеш или намјераваш да сарађујеш“

ВЛАДИМИР Путин похвалио је посвећеност предсједника САД Доналда Трампа испуњавању обећања датих током предизборне кампање, и поручио да је спреман за нови састанак са њим, било у Вашингтону или у Москви.

Путин је рекао да је позвао Трампа у Москву и да су обојица спремни за нове сусрете, али је напоменуо да услови за такав састанак морају бити адекватни.

„Истински плус за Трампа јесте то што је посвећен испуњавању својих обећања, на првом мјесту датих својим гласачима”, изјавио је Путин на конференцији за новинаре после самита БРИКС-а у Јоханесбургу.

Према Путиновим ријечима, то је јединствена особина садашњег америчког предсједника „јер неки лидери, по правилу, брзо заборављају шта су обећали народу чим се избори заврше”.

„Али, Трамп не заборавља. Можете га критиковати због онога што ради, и неки људи га критикују, међутим, једно остаје апсолутно јасно – он је посвећен испуњавању својих предизборних обећања”, истакао је Путин.

Рекао је и да су његови састанци са Трампом корисни не само за Русију и САД, већ и за цио свијет и додао:

„Он је искусан човјек и бизнисмен који схвата да се мораш односити са уважавањем према ономе са киме већ сарађујеш или намјераваш да сарађујеш“.

Говорећи о темама састанака са америчким колегом, руски предсједник је навео да се читав низ тих питања „тиче веома великог броја земаља у свијету, укључујући Европу”.

„Спремни смо да позовемо предсједника Трампа у Москву, гдје је он, иначе, већ био позван да дође, и већ сам му то рекао”, изјавио је Путин.

Рекао је и да је спреман да путује у Вашингтон, уколико тамо буду постојали одговарајући услови за његов рад с Трампом.

Телефонски разговори на релацији Москва-Вашингтон, закључио је руски предсједник, нису довољни, те се двије стране морају састати како би разговарале о питањима као што су нуклеарни споразум са Ираном и глобални сукоби.

Трамп и Путин су више пута позитивно оцјењивали карактер један другог.

Америчког предсједника опоненти критикују и због похвалних ријечи о Путину.

Танјуг – Факти

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар