Свијет

Путин: Русија се суочава и са провокацијама и настојањима Запада да је ослаби

ОЦИЈЕНИО ДА СЕ РАДИ О КЛАСИЧНОЈ И СИСТЕМАТСКОЈ АГРЕСИЈИ
  • Против нас се води циљана информативна кампања са оштрим и неутемељеним оптужбама по бројним питањима. Посеже се чак и за апсурдним и, рекао бих, анегдотским теоријама завјере
  • Запад настоји да у Русији изазове унутрашњу нестабилност, да поткопа вриједности које уједињују руско друштво и да ослаби Русију и стави је под спољну контролу, што се већ догодило неким земљама на постсовјетском простору. А за то се, наравно, активно користе алати из арсенала специјалних служби

У ИНОСТРАНСТВУ се против Русије води циљана информативна кампања, нарочито против њених достигнућа, укључујући и медицину, рекао је Владимир Путин.

На сједници Колегијума Федералне службе безбједности на исту тему је додао:

„Против нас се води циљана информативна кампања са оштрим и неутемељеним оптужбама по бројним питањима. Посеже се чак и за апсурдним и, рекао бих, анегдотским теоријама завјере. Ради се о покушајима да се доведу у питање, на пример, наша најновија  достигнућа у области медицине, у борби против коронавируса“.

Све је срачунато – нагласио је руски лидер – на заустављање развоја Русије:

„Спремају се и провокације, покушавају да нам направе проблеме извана – са свих страна. То нема везе са нормалном међународном конкуренцијом. То је класична и систематична агресија“.

Путин је указао и да су многе земље  веома пријатељски расположене према резултатима Русије у борби против ковид-19 и спремне да са њом сарађују:

Схватамо да је глобалне проблеме могуће ријешити само удруживањем напора. Ипак, суочавамо се са провокацијама и у тој области.

По ријечима предсједника РФ, Запад настоји да у Русији изазове унутрашњу нестабилност, да поткопа вриједности које уједињују руско друштво и да ослаби Русију и стави је под спољну контролу, што се већ догодило неким земљама на постсовјетском простору:

„Покушавају да нас спутају економским и другим санкцијама, да нам блокирају велике међународне пројекте за које, иначе, нисмо заинтересовани само ми, већ и наши партнери, да се директно мијешају у наш јавни и политички живот, у демократске процедуре у нашој земља. А за то, наравно, активно се користе алати из арсенала специјалних служби“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар