Свијет

Путин: У разговору са предсједником Бајденом није било ничег непријатељског

ДОГОВОРИЛИ СЕ О ВРАЋАЊУ АМБАСАДОРА У МОСКВУ И ВАШИНГТОН
  • Владимир ПУТИН на конференцији за медије рекао да Русија има само једну обавезу према Украјини – да допринесе спровођењу одредби споразума из Минска и истакао да је Москва спремна за то
  • Нагласио да могућност приступања Украјине НАТО-у током данашњег самита једва да је поменуто, па додао: „Између осталог, договорили смо се да Министарство спољних послова Руске Федерације и Стејт Департмент на започну консултације о читавом низу питања. Много је тема које су се накупиле. Ја сматрам да обје стране, укључујући и америчку, намјеравају да трагају за рјешењима“

РУСКИ предсједник Владимир Путин изјавио је данас, након самита са америчким колегом Џоом Бајденом да су разговори били добри и да нису имали непријатељску природу.

Он је на конференцији за новинаре рекао да су разговори били чак и конструктивни и да су обје стране показале спремност да разумију једна другу.

Такође, рекао је Путин, Бајден се сложио да двије стране започну преговоре о сајбер безбједности, а након недавних хакерских напада на велике корпорације.

Путин је казао и да су се сложили да се амбасадор Русије у САД и САД у Русији врате на своја радна мјеста и наставе своје дипломатске активности.  

„Бајден и ја смо се сложили да амбасадори Анатолиј Антонов и Џон Саливен треба да се врате на своја радна мјеста и наставе своје дипломатске активности“, рекао је Путин на конференцији за новинаре.

Путин је најавио и почетак консултација на дипломатском нивоу између руског Министарства спољних послова и Стејт Департмента о читавом низу питања.

„Русија има само једну обавезу према Украјини“

Путин изјавио је данас да Русија има само једну обавезу према Украјини – да допринесе спровођењу одредби споразума из Минска и истакао да је Москва спремна за то.

Путин је, након разговора са америчким колегом Џозефом Бајденом, рекао да ће Русија, без сумње, кренути тим путем ако је украјинска страна спремна за то.

Питање могућности приступања Украјине НАТО-у током данашњег самита једва да је поменуто, рекао је Путин.

„Између осталог, договорили смо се да Министарство спољних послова Руске Федерације и Стејт Департмент на започну консултације о читавом низу питања. Много је тема које су се накупиле. Ја сматрам да обје стране, укључујући и америчку, намјеравају да трагају за рјешењима“, рекао је председник Путин.

У уводним минутимa прве преговарачке рунде, Путин је рекао: „Господине предсједниче, желио бих да вам захвалим на иницијативи да се данас састанемо“.

Бајден је рекао да ће покушати да утврде области за сарадњу и од обостраног интереса.

„Увијек је боље састати се лицем у лице“, рекао је Бајден.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар