Одабрано Свијет

Путинов и Шојгуов печат на узлету војне моћи Русије

ПРЕДСЕДНИК РФ: МИРОЉУБИВА СМО ЗЕМЉА, АЛИ ЋЕМО ПОВЕЋАВАТИ СВОЈ ОДБРАМБЕНИ ПОТЕНЦИЈАЛ
  • Владимир ПУТИН на церемонији унапређивања високих официра: Наша армија и ратна флота доказале су своју високу борбену спремност, али ћемо наставити да повећавамо свој одбрамбени потенцијал. Својим јединицама ставићемо на располагање хиперсоничне и ласерске системе и друго најсавременије наоружање какво немају друге земље. Међутим, нећемо га користити да бисмо некога угрожавали“
  • Сергеј ШОЈГУ је министар одбране РФ од 6. октобра 2012-те. Отада је Русија добила тенкове „Армата“, ловце пете генерације Су-57, крстареће ракете „Калибар“, интерконтиненталну балистичку ракету „Сармат“, хиперсоничне ракете „Кинжал“ и „Авангард“, а недавно и хиперсонични противбродски „Циркон“. На Криму је формирана суперсавремена војна формација која може истовремено држати у шаху целу Украјину, Црно море и све што НАТО има у Румунији и Бугарској

ВЛАДИМИР Путин је у Кремљу – на церемонији унапређивања високих официра и њиховог постављања на нове командне функције – изјавио да ће Русија наставити да повећава своју војну моћ.

Притом је одмах нагласио да његова земља, упркос томе, нема намеру да било коме прети или да било кога угрожава или напада:

Наша армија и ратна флота доказале су своју високу борбену спремност, али ћемо наставити да повећавамо свој одбрамбени потенцијал. Својим јединицама ставићемо на располагање хиперсоничне и ласерске системе и друго најсавременије наоружање какво немају друге земље. Међутим, нећемо га користити да бисмо некога угрожавали“.

Путин је почетком марта 2018. и домаћој и светској јавности представио оружане системе „Кинжал“, „Авангард“, „Буревесник“ и „Посејдон“.

А на свечаности у Кремљу је потврдио да ће Русија остати „мирољубива држава“ и да ће чинити све шрто је до ње се у свету постигну нови споразуми о разоружању.

Руски лидер се за најновија унапређења одлучио на дан (6. новембра) када је пре седам година (2012-те) Сергеј Шојгу постао министар одбране РФ.

Реформа оружаних снага РФ  почела је формално четири године раније, али су се главни узлети поклопили са Шојгуовим стајањем за кормилом.

Данас Русија има 380.000 професионалних војника.

На Криму је формирана суперсавремена војна формација која може истовремено држати у шаху целу Украјину, Црно море и све што НАТО има у Румунији и Бугарској.

За „Шојгуове ере“ је Русија добила тенкове „Армата“, ловца пете генерације Су-57, крстареће ракете „Калибар“, интерконтиненталну балистичку ракету „Сармат“, хиперсоничне ракете „Кинжал“ и „Авангард“, а недавно и хиперсонични противбродски „Циркон“.

Опремљеност модерним наоружањем била је 2012-те 15-52 одсто, а сада је 70-90 одсто.

Стратешки Ту-95 и Ту-160 модернизовани су и почели да носе крстареће ракете великог домета  Х-101.

„Под Шојгуом“ је Русија блиставо преокренула ситуацију у сиријском рату.

http://fakti.org/ruski-kalibar/putinov-i-sojguov-pecat-na-uzletu-vojne-moci-rusije

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар