Свијет

Рјабков: Русија се одлучно противи уласку у БРИКС било које земље која се придружила санкцијама

НАЈАВИО ДА ЋЕ У КЕЈПТАУНУ БИТИ ОБЈАВЉЕН „ИМПОЗАНТАН И ВАЖАН ЗАВРШНИ ДОКУМЕНТ“
  • Замјеник шефа руске дипломатије Сергеј РЈАБКОВ своју земљу назвао „једном од најутицајнијих држава данашњице, државом-цивилизацијом која најпоузданије осигурава и сопствену безбједност и своје интересе, а има кључну ријеч у томе ко ће, како и када бити примљен у БРИКС“

МОСКВА поново потврђује свој непоколебљиви став да у БРИКС-у не би требало да буду државе које су се придружиле незаконитој политици једностраних санкција против Русије и других земаља, рекао је замјеник руског министра спољних послова Сергеј Рјабков.

– Свака земља која је показала интересовање да се придружи БРИКС-у веома је важна сама по себи. Не можемо се водити неким вјештачким критеријумима за њихов пријем. Ипак, потврђујем нашу непоколебљиву ријешеност да полазимо од чињенице да у БРИКС-у не би требало да буде земаља које су се придружиле незаконитој, нелегалној политици једностраних санкција које се примјењују против Русије и других држава – рекао је Рјабков.

Он је напоменуо да Русија „као једна од најутицајнијих земаља данашњице, држава-цивилизација, земља која најпоузданије осигурава и сопствену безбједност и своје интересе, има кључну ријеч у томе ко ће, како и када бити примљен у БРИКС“.

– Разумијемо да БРИКС треба да се шири. Постоји неколико региона који су, рецимо, недовољно или уопште нису представљени у БРИКС-у. Подржавамо интересовање које земље показују и сигуран сам да ће током министарског састанка (БРИКС-а) то бити једна од главних тема – рекао је Рјабков.

Како је истакао, након састанка у Кејптауну биће објављен импозантан и важан завршни документ.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар