Одабрано Свијет

RT објавила како се десна рука Наваљног договара са агентом МИ6

ВЛАДИМИР АШУРКОВ ЈЕ ИЗВРШНИ ДИРЕКТОР ФОНДА ЗА БОРБУ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ КОЈИ ИМА СТАТУС СТРАНОГ АГЕНТА
  • На једном снимку Ашурков Џејмсу ФОРДУ, другом секретару британске амбасаде у Русији за политичка питања, говори: „Да имамо више новца – имали бисмо већу екипу. Човјек који овдје потроши 10-20 милиона долара имаће прилике да гледа сасвим другу слику. А за оне, којима су у игри милијарде, то уопште није велики новац“
  • Отворено му је обећавао да ће објавити негативан материјал о руској ВТБ банци који ће бити користан за Британце: „Заједно са лондонским друштвом `Хенри Џексон` објавићемо извјештај о ВТБ. У том извјештају се наводи да је ВТБ умјешана у корупцију и да представља претњу по европска финансијска тржишта и њихов интегритет. Нарочито за британске играче попут Lloids, RBS и Barclay

RT – руска глобална телевизија –  објавила је три видеа разговора Владимира Ашуркова, извршног директора Фонда за борбу против корупције, који у Русији има статус страног агента а контролише га Алексеј Наваљни, са британским  дипломатом Џејмсом Вилијамом Томасом Фордом, којег руске државне службе сматрају тајним агентом МИ6.

Једна од најутицајнијих телевизија на планети навела је да је до састанка дошло 2012. године, а да је Форд у то време био други секретар британске амбасаде у Русији за политичка питања.

Снимци свједоче да је извршни директор ФБК тражио од Британца да помогну да руска прозападна опозиција добија „информације од британских специјалних служби.

Сигуран сам да ваша агенција за борбу против великих превара има приступ великој количини информација које нама нису доступне. Сигуран сам да британске обавјештајне службе имају податке који потврђују да постоји веза између Абрамовича и Усманова са руском владом. Мислим да је Велика Британија кључна. европска земља која може утицати на Русију“, рекао је Форду Ашурков.

У другом видеу, он обећава да ће објавити негативан материјал о руској ВТБ банци који ће бити користан за Британце.

Заједно са лондонским друштвом `Хенри Џексон` објавићемо извјештај о ВТБ. У том извјештају се наводи да је ВТБ умјешана у корупцију и да представља пријетњу за европска финансијска тржишта и њихов интегритет. Нарочито за британске играче попут Lloids, RBS и Barclay“ – објаснио је Ашурков.

На снимцима, Форд не обећава да ће пружити било какву финансијску помоћ ФБК, већ предлаже да фонд сарађује са Transparency International (који је у Русији такође на списку `страних агената`).

Ашурков је Форду предочио: „Да имамо више новца – имали бисмо већу екипу. Човјек који овдје потроши 10-20 милиона долара имаће прилике да гледа сасвим другу слику. А за оне, којима су у игри милијарде, то уопште није велики новац“.

Британска амбасада је избјегла да коментарише објављене снимке.

Вјероватно и зато што је свјесна да руска страна располаже и другим снимцима, на којима није само Форд, а који су много ближе данашњем тренутку…

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар