Одабрано Свијет

Руси први пут онемогућили украјинску армију да железницом пребацује трупе на фронт

БРИТАНСКА ШПИЈУНАЖА: ОС РФ СУ ЕЛИТНЕ ПАДОБРАНСКЕ ЈЕДИНИЦЕ ДОВЕЛЕ НА ДОНБАСКИ ФРОНТ
  • Руска војска са масовног али поштедног гранатирања и ракетирања објеката украјинске енергетике и њеног командног система прешла на једнако масовно, али – разорније. У неколико градова, укључујући Кијев, Одесу и Лавов, а и у целим областима, струја је потпуно нестала. У Јужноукрајинској нуклеарној електрани заустављени су сви реактори. Стале су и нуклеарке у Хмељницком и Ровну, мада Русија ни њих није гађала
  • Алексеј АНПИЛОГОВ, стручњак за нуклеарну енергију: Мета удара први пут су биле трафостанице са највећим напоном од 750 кВ. У Украјини постоји мање од десет трафостаница од 750 кВ. А оштећивање било које од њих оставља без струје неколико украјинских области истовремено

БРИТАНСКА војна шпијунажа саопштила је да Русија распоређује ваздушно-десантне јединице распоређује дуж донбаског фронта.

Навела је да се ради о јединицама повученим са херсонског фронта потом ојачаним мобилисаним резервистима.

Још тврди да су те јединице већ на „најважнијим секторима“ донбаског фронта. Да ће највероватније учествовати у одбрани линије Кременаја-Сватово у Луганској Републици и у завршној офанзиви на Артјомовск (Бахмут).

Ово може бити и тачно, али је истина да војне шпијунаже у ратним условима најчешће раде на дезоријентисању противника.

Било како било, у Украјини су се јуче и данас догодиле две значајне промене.

Руска војска је са масовног али поштедног гранатирања и ракетирања објеката украјинске енергетике и њеног командног система прешла на једнако масовно, али – разорније. И, први пут је енергичније ударила по украјинским железницаама.

Министарство одбране РФ је објавило да су удари били такви да су пореметили пребацивање железницом украјинских војних резерви, страног наоружања, војне опреме и муниције у подручја борбених дејстава.

У неколико градова, укључујући Кијев, Одесу и Лавов, а и у целим областима, струја је потпуно нестала.

У Јужноукрајинској нуклеарној електрани заустављени су сви реактори.

Заустављене су и нуклеарке у Хмељницком и Ровну, мада Русија није ни њих гађала.

Алексеј Анпилогов, стручњак за нуклеарну енергију, објаснио је да су мета удара први пут биле трафостанице са највећим напоном од 750 кВ.

Према његовим речима, у Украјини постоји мање од десет трафостаница од 750 кВ. А оштећивање било које од њих оставља без струје неколико украјинских области истовремено.

Анпилогов је уверен да Украјина неће моћи да у разумном року обнови свој енергетски систем:

„Опрема за велике трафостанице израђује се од неколико месеци до неколико година. У случају Украјине, проблеми могу настати и са испоруком те опреме. Додуше, Украјина може укључити своје резервне капацитете, трансформаторе који још нису коришћени. Али, њен проблем је што руске ракете, које су већ једном досегле њене велике трафостанице – до њих могу долетети и други пут. Зато је будућност украјинског енергетског система мутна и тужна“.

http://fakti.org/quo-vadis-orbi/rusi-prvi-put-onemogucili-ukrajinsku-armiju-da-zeleznicom-prebacuje-trupe-na-front

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар