Одабрано Свијет

Русија ће законски гонити изједначавање Црвене армије са Хитлеровим Вермахтом

НА УДАРУ ЋЕ БИТИ И ИЗЈЕДНАЧАВАЊЕ РАТНОГ ДЕЛОВАЊА ВРХА СССР И НАЦИСТА
  • Владимир ПУТИН: „Ако је у неким земљама предвиђена кривична казна за негирање геноцида над  Јерменима, сам Бог нам је, вероватно, наложио да створимо механизме за заштиту своје најновије прошлости“ 

ВЛАДИМИР Путин је подржао иницијативу да се пооштре законске мере против свих који изједначавају циљеве и деловање руководства СССР у Другом светском рату са намерама и чињењем руководства нацистичке Немачке.

Реч је о иницијативи председника Комитета Државне думе за културу Јелене Јампољске.

Министарство финансија РФ обезбедиће новац за борбу против извртања истине о Другом светском рату.

Она је упозорила да су проблем и књиге у којима се изједначавају поступци совјетских војника и нациста, а неке су објавиле издавачке куће окренуте младима.

Импољска је, иначе, поводом своје иницијативе рекла:

„Ако уредници наших издавачких кућа немају довољно интелигенције, савести и гађења да зауставе такве књиге, или њихове делове, онда у томе треба да им помогне закон. Имамо морално право да пооштримо закон када је у питању скрнављење нашег историјског сећања“.

Путин је једино затражио да се све законом „пажљиво регулише“. И додао:

„Ако је у неким земљама предвиђена кривична казна за негирање геноцида над  Јерменима, сам Бог нам је, вероватно, наложио да створимо механизме за заштиту своје најновије прошлости“.

Руски лидер се нашалио у вези са широко распрострањеним веровањем да су слепи мишеви `криви` за појаву коронавирусне пандемије.

 појави нове инфекције коронавирусом. Његова фраза чула се током расправе о финансирању циркуса са животињама на састанку Савета за културу у уторак, 27. октобра.

„Животиње, наравно, нису ни за шта криве. Али, да ли су и слепи мишеви невини? Наравно, само се шалим “, рекао је Путин.

У Русији је досад регистровано 1.547.774 случајева коронавируса у 85 њених региона. Током читавог периода епидемије, имала је 26.589 „умрлих са короном“.

http://fakti.org/rossia/rusija-ce-zakonski-goniti-izjednacavanje-crvene-armije-i-hitlerovog-vermahta

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар