Свијет

Русија и даље инсистира на повлачењу снага САД из централне и источне Европе

МОСКВА ОБЈАВИЛА СВОЈ ОДГОВОР НА АМЕРИЧКИ ОДГОВОР – УРУЧИЛА ГА И АМБАСАДОРУ САД САЛИВАНУ
  • Москва објавила да предуслови за деескалацију украјинске кризе укључују заустављање испорука оружја Украјини, уклањање оружја које је већ испоручено и поштовање мировног процеса из Минска од стране Украјине
  • Министарство спољних послова РФ упозорило САД и НАТО: У недостатку спремности америчке стране да темељно преговара о правно обавезујућим гаранцијама наше безбjедности од стране САД и њених савезника, Русија ће морати да реагује, укључујући спровођење мjера војно-техничке природе

РУСИЈА и даље инсистира на повлачењу свих америчких снага из централне и источне Европе, наводи се данас у одговору Москве на безбједносне приједлоге Вашингтона, пренијела је агенција РИА.

Русија је поручила САД да предуслови за деескалацију украјинске кризе укључују заустављање испорука оружја Украјини, уклањање оружја које је већ испоручено и поштовање мировног процеса из Минска од стране Украјине, пренио је Ројтерс.

Руско министарство спољних послова издало је саопштење након што је предало одговор Москве на безбједносне приједлоге Вашингтона.

– У недостатку спремности америчке стране да темељно преговара о правно обавезујућим гаранцијама наше безбjедности од стране САД и њених савезника, Русија ће морати да реагује, укључујући спровођење мjера војно-техничке природе – навело је руско Министарство спољних послова, пренио је Ројтерс.

У своје базе ће се вратити и јединице из Бјелорусије

Министарство одбране Русије саопштило је да ће се све војне трупе које су завршиле своје дужности у склопу вјежби, укључујући и оне у Бјелорусији, вратити у своје базе.

Портпарол руског Министарства одбране Игор Конашенков рекао је да су се прве трупе, које су завршиле вјежбе, почеле враћати у своје војне базе.

Напомињући да ће се у оквиру заједничких вјежби Бјелорусије и Русије, које су у току, 17. и 19. фебруара пуцати бојевом муницијом, Конашенков је додао:

– Након завршетка вјежби, све руске војне јединице вратиће се у своје сталне базе – истакао је он.

Званичник Стејт департмента рекао је да су  Сједињене Америчке Државе примиле  данас одговор Русије на безбједносне приједлоге Вашингтона.

Он је рекао да је одговор уручен америчком амбасадору у Москви Џону Саливену, јавио је Ројтерс.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар