Одабрано Свијет

Русија мења формат специјалне операције – у борбе убацује четири нова корпуса

ПУТИН ПРИСУСТВОВАО МАНЕВРИМА „ВОСТОК-2022“ СА 50.000 ВОЈНИКА, 140 ЛЕТЕЛИЦА И 60 БРОДОВА
  • Путин у току маневара Восток-2022 о „украјинској операцији“ разговарао са Шојгуом и Герасимовом. Незванично, разговарали су о мењању и ширењу формата специјалне војне операције у Украјини ради њеног убрзавања
  • Неки претпостављају да руска офанзива може почети већ за који дан. Други оперишу са две-три недеље. Судећи по последњим ратним догађањима, операције већих размера биће усмерене према Харкову и Николајеву, Славјанску и Краматорску

Извор: Факти

ПРЕДСЕДНИК Русије Владимир Путин је посматрао активну фазу стратешких командно-штабних маневара „Восток 2022“ који се приводе крају на полигону Сергејевски у Приморском крају, на крајњем истоку земље.

У седмодневним маневрима ангажовано је преко 50.000 војника из 14 земаља, више од 5.000 јединица наоружања и војне технике, укључујући преко 140 летелица, 60 војних бродова, чамаца и помоћних пловила.

Увежбаване су различите варијанте сарадње видова војске и коалиционих трупа у интересу осигуравања војне безбједности Русије и њених савезника у зони одговорности Источног војног округа.

Управо ту је руски лидер одржао затворени састанак са министром одбране Русије Сергејем Шојгуом и начелником Генералштаба Валеријем Герасимовом.

Незванично, разговарали су о мењању и ширењу формата специјалне војне операције у Украјини ради њеног убрзавања.

Такође незванично: у борбе ће бити укључена четири нова корпуса.

Један од њих – Трећи, који је наводно састављен од 40 добровољачких батаљона – већ је пребачен на територију Доњецке Републике, али још није укључен у операције.

Ради се фактички о отпочињању нових нападних операција већег (великог) размаха.

Неки претпостављају да руска офанзива може почети већ за који дан. Други оперишу са две-три недеље.

Судећи по последњим ратним догађањима, операције већих размера биће усмерене према Харкову и Николајеву, Славјанску и Краматорску.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар