Одабрано Свијет

Русија почела да истовремено гради двије корвете и четири атомске подморнице

„СТАРТНО ДУГМЕ“ СИМБОЛИЧНО ПРИТИСНУО ВЛАДИМИР ПУТИН
  • Предсједник РФ на московској војној изложби «Армия-2021» рекао: „Наставићемо са опремањем бродова најновијим наоружањем. Високопрецизно оружје биће инсталирано на све бродове и подморнице чија градња почиње. Демонстрираћемо руску заставу у стратешки важним акваторијама Свјетског океана

ВЛАДИМИР Путин је 23. августа симболично „притиснуо“ стартно дугме за почетак градње два нова ратна брода и четири подморнице.

Учинио је то на московској војној изложби «Армия-2021».

Двије стратешке атомске подморнице пројекта 955А биће саграђене у бродоградилишту Севмаш“ у Северодвинску, а двије дизел-електричне подморнице пројекта 636.3 у Адмиралском бродоградилишту у Санкт Петербургу.

Две корвете пројеката 20380 и 20385 изградиће Амурско бродоградилиште у Комсомолску-на-Амуру.

Предсjедник Русије је, иначе, нагласио да је снажној и сувереној Русији потребна моћна и избалансирана ратна флота.

Данас флота игра кључну улогу у одбрани државе, а даје и значајан допринос јачању стратешког паритета и међународне стабилности, истакао је Путин.

„Наставићемо са опремањем бродова најновијим наоружањем. Демонстрираћемо руску заставу у стратешки важним акваторијама Свjетског океана „, рекао је руски лидер.

Посебно је нагласио да ће високопрецизно оружје бити инсталирано на све бродове и подморнице чија градња почиње.

Прецизирао је да стартује градња два вишенамjенска брода за ближе морске зоне и четири атомске подморнице за „дуге пловидбе“.

Према Путиновим речима, Русија ће до 2027. године у својој ратној флоти имати 70 одсто модерних бродова.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар