Одабрано Свијет

Руски ракетни удари по цијелој територији Украјине

УКРАЈИНСКА 115. БРИГАДА ФАКТИЧКИ ВИШЕ НЕ ПОСТОЈИ – КОД СЕВЕРСКА ИМАЛА ПРЕКО 600 ПОГИНУЛИХ
  • Укупан број погинулих са украјинске стране још се не зна. Међутим, само у Николајеву – гдје је на удару ракета била касарна 123-ће бригаде територијалне одбране – Укри су имали 200 погинулих, а изгубили су и 13 оклопних возила

БЕЗМАЛО цијела територија Украјине била је 16. јула под „војном узбуном“.

Од Черкаске области на сјеверу до Ивано-Франковске на западу. Од Полтавске у центру дасадашње Украјине до Николајевске на југу.

Над цијелом Украјином, која је још под контролом кијевске хунте, летјеле су руске крстареће ракете „Калибар“ и оперативно-тактички „Искандери-М“.

Тачан број ракетних удара још се не зна, али се сигурно радило о десетинама.

Не знају се ни размјере разарања и број жртава на украјинској страни. Једино је у Москви објављено да су Укри у Николајеву имали до 200 погинулих.

Још горе је по америчке марионете у Кијеву на донбаском фронту.

Министарство одбране РФ је објавило:

„Током посљедња два дана украјинска 115-та бригада, која је бранила Северск, фактички је престала да војно постоји. Имала је преко 600 погинулих. Њен састав покушавају да попуне мобилисаним житељима Северска, Николаевке и других околних насеља“.

У Николајеву је на удару била касарна 123-ће бригаде територијалне одбране која је, поред 200 погинулих, изгубила и 13 оклопних возила.

У јучерашњем руском ракетном нападу на војну фабрику Јужмаш у Дњепропетровску, како се у међувремену сазнало, уништен је погон за производњу совјетских тактичких ракета Точка-У.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар