Одабрано Свијет

Самоубиство извршио већ четврти полицајац који је од трамписта бранио Конгрес САД

САДА СЕ ИЗРАВАО БРОЈ ЖРТАВА МЕЂУ „УЧЕСНИЦИМА ЈУРИША“ И ОНИМА КОЈИ СУ ИХ УБИЈАЛИ
  • Два полицијска самоубиства била су током јануара 2021-ве, а два последња – 10. јула и 29. јула. Последњи је то учинио 26-годишњи Кајл Дефрајтаг који је важио за весељака
  • У САД се већ појављују претпоставке да неки од полицајаца-самоубица нису издржали своју унутрашњу располућеност, то јест – срце им је било на страни трамповаца, а као полицајци су 6. јануара морали да дејствују против њих. Међутим, у САД је фактички дозвољено да се јасно говори само једно: да је Бајденова победа била поштена, а да је Трамп 6. јануара покушао да изведе пуч уз помоћ „унутрашњег тероризма“. Ко се усуди да говори другачије – чини то на своју штету…

ИЗВРШИО  је самоубиство већ четврти америчких полицајац који је обезбеђивао Конгрес САД 6. јануара када су у њега упале присталице Доналда Трампа.

Џо Бајден је изразио саучешће породици и пријатељима двојице полицајаца који су последњи дигли руку на себе – Кајла Дефрајтага и Гинтера Хашида.

Прво је то 10. јула учинио 26-годишњи Дефрајтаг, а 43-годишњи Хашида нешто касније 29. јула.

Хашида је служио у Тиму за брза реаговања Центра за посебне операције полиције Престоничког Дистрикта Колумбија.

Дефрејтаг је у Центар за специјалне операције ушао – 2016. године и – како се полуслужбено тврди – за разлику од колеге „није имао суицидне склоности“. Чак је био оптимиста и весељак.

Први је себи пресудио – 9. јануара – 51-годишњи полицајац Хари Либенгуд. Учинио је то „у време дежурства на Капитолу“.

Потом је – 28. јануара – извршио Џефри Смит који је иза себе имао 12 година службе у вашингтонској полицији.

Либенгуд је био први „конгресни самоубица“, а Дефрајтаг – четврти.

Стицајем околности: четири лица су погинула приликом „јуриша“ трамписта на Капитол.

Прва Ешли Бебит, ветеран америчког ваздухопловства, која је упуцана – метком у срце.

Наводно је пуцао „један полицајац“.

Бебит је убијена у згради Конгреса САД, а три учесника (једна жена и два мушкарца) убијени су на „прилазима Конгресу“.

У САД се већ појављују претпоставке да неки од полицајаца-самоубица нису издржали своју унутрашњу располућеност, то јест – срце им је била на страни трамповаца, а као полицајци су 6. јануара морали да дејствују против њих.

Има и претпоставки да су неки од њих били у уверењу да је Бајден постао председник САД само захваљујући „масовној изборној крађи“.   

У САД је фактички дозвољено да се јасно говори само једно: да је Бајденова победа била поштена, а да је Трамп 6. јануара покушао да изведе пуч уз помоћ „унутрашњег тероризма“. Ко се усуди да говори другачије – чини то на своју штету.

Упркос томе што је сада већ јасно: да је неко демонстрантима врата Конгреса отворио изнутра… И да у полицијским униформама нису били само полицајци већ и провокатори…

http://fakti.org/alter-america/samoubistvo-izvrsio-vec-cetvrti-policajac-koji-je-od-trampista-branio-kongres-sad

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар