Свијет

Савјетница Миловог амбасадора у Турској радо би лично запалила Храм Христовог Васкрсења у Подгорици

ЗАПАЛИЛА БИ ОНА И СВЕ КОЈИ СУ БИЛИ ПРЕД ХРАМОМ (ЗА ЊИХ ЈЕ ИМАЛА ДВИЈЕ РИЈЕЧИ „КОЉАЧИ! И „ГОВЕДА“)
  • Министарство вањских послова Црне Горе саопштено да ставови и коментари Мирне Никчевић, савјетнице у Амбасади Црне Горе у Анкари, изнијети на личном профилу на друштвеној мрежи Facebook у преписци са пријатељима, ни на који начин не одражавају ставове министарства, нити државе Црне Горе   

ДИПЛОМАТСКА представница Црне Горе у Амбасади у Турској, Мирна Никчевић, написала је на свом Facebook налогу поводом Тројчинданског Сабора који је одржан пред Храмом Христовог Васкрсења у Подгорици, да би запалила тај храм и „сва говеда тамо“.

Никчевић, иначе савјетница црногорског амбасадора у Анкари, расправљала је на тој друштвеној мрежи о Тројчинданском сабору и људима који су присуствовали сабору у Подгорици, и написала:

„Искрено, запалила бих тај Срам и сва говеда тамо“.

У одговору на примједбу извјесне Ирене да је била у манастиру Дајбабе, Никчевић одговара да је што се тиче Дајбаба, ишла тамо, како каже, да се зајебава са поповима мрзним…, и поручује саговорници: „Одлучи се, или си за тековине либерала или кољача примитивних“.

Сабор је, иначе, сазван у суботу у знак протеста због најављеног одузимања имовине, односно храмова, Српске православне цркве у Црној Гори.

Из Министарства вањских послова Црне Горе је саопштено да ставови и коментари Мирне Никчевић савјетнице у Амбасади Црне Горе у Анкари, изнијети на личном профилу на друштвеној мрежи Facebook у преписци са пријатељима ни на који начин не одражавају ставове министарства, нити државе Црне Горе.

Министарство је најавило да ће предузети потребне мјере како би убудуће спријечило овакву врсту оглашавања дипломата и других запослених, како на раду у Црној Гори, тако и у дипломатско-конзуларним представништвима земље.

На Facebook Мирна Никчевић и даље води расправу са онима који је нападају због објаве везане за Тројчидански сабор, при чему она и њене присталице са једне стране и опоненти, с друге, размјењују бројне увреде.

Објава о спаљивању храма обрисана је са Facebook странице Мирне Никчевић.

(Танјуг)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар