Свијет

Сијарто: Мађарска ће ставити вето ако икада пред Савјет ЕУ дође предлог санкција Додику

„ИЗЈАВА ЊЕМАЧКЕ МИНИСТАРКЕ СПОЉНИХ ПОСЛОВА АНАЛЕНЕ БЕРБОК ЈЕ ЗАБРИЊАВАЈУЋА“
  • Шеф мађарске дипломатије упозорио: Брисел поново клизи ка политици према западном Балкану која се ограничава на лекције и санкције

ЗЕМЉЕ на западу и сјеверу Европске уније настављају да се противе проширењу Уније на западни Балкан, изјавио је министар иностраних послова Мађарске Петер Сијарто, назвавши недавне разговоре у Европском савјету „отрјежњујућим”, преноси МТИ.

– ЕУ поново није успјела да обезбиједи датуме за приступање кандидатима са Западног Балкана, а преговори о придруживању тек треба да почну са Сјеверном Македонијом и Албанијом – навео је Сијарто у објави на Фејсбуку.

Шеф мађарске дипломатије је напоменуо да је Србија отворила четири нова поглавља у поступку интеграције, чиме је број отворених поглавља порастао на 22, од укупно 35.

– Брисел поново клизи ка политици према западном Балкану која се ограничава на лекције и санкције – рекао је он.

Сијарто је напоменуо да је нова министарка спољних послова Њемачке Аналена Бербок, запријетила санкцијама српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику.

Он је рекао да ће Мађарска ставити вето на такав корак у ЕУ, ако икада дође пред Савјет ЕУ.

– БиХ је географски близу Мађарске, ми смо заинтересовани за њену стабилност и мир, и сматрамо да су изјаве попут оне њемачке министарке забрињавајуће – нагласио је Сијарто.

(Танјуг)

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар