Свијет

Шојгу: Нико у свијету нема модерније нуклеарно оружје од Русије

НАГЛАСИО ДА ЈЕ УДИО МОДЕРНОГ НАОРУЖАЊА И ОПРЕМЕ У ТОМ РОДУ ВОЈСКЕ ДОСТИГАО 86 ОДСТО
  • Министар одбране РФ навео да је проценат модерног наоружања у осталим родовима руских Оружаних снага изнад 70 одсто и да наставља да и даље расте

ОРУЖАНЕ снаге Русије претекле су најмоћније војске свијета по удјелу модерних технологија у стратешким нуклеарним снагама, изјавио је Сергеј Шојгу.

Министар одбране РФ је, наступивши на маратону Ново знање, додатно указао:

Данас у Стратешким нуклеарним снагама имамо ниво модерности од 86 одсто. Ниједна друга војска у данашњем свијету нема такав ниво. То су врло високи показатељи.

Шојгу је навео да је проценат модерног наоружања у осталим родовима Оружаних снага РФ изнад 70 одсто и да и даље расте.

Подсјетио да је предсједник РФ Владимир Путин обећао да ће учинити све што је у његовој моћи да руска оружана сила буде модерна:

Направили смо огроман скок, а започео је – по историјским мјерилима не тако давно. У вријеме када нам је постало јасно да је потребно предузети кардиналне мјере. Тада смо усвојили велики програм реформе наших Оружаних снага“.

Шојгу је посебно нагласио да се моћ Оружаних снага РФ повећава захваљујући и томе што је руска индустрија на прилично поузданом и солидном колосјеку“.

Као још један важан фактор јачања војне моћи земље означио је њено планирање и ефикасну контролу трошења новца за војне поруџбине.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар