Одабрано Свијет

The Guardian: Украјина је само једна фаза у деценијској борби са Русијом

ЛОНДОНСКИ ЛИСТ У ТЕКСТУ ПОД НАСЛОВОМ „ЗАШТО ЗАПАД РИЗИКУЈЕ ДА УКРАЈИНУ ОСУДИ НА СПОРО ДАВЉЕЊЕ“
  • „У британској влади се повећава забринутост да на Западу, са његовим ТикТок начином размишљања, нема решености на вишегодишње жртвовање. Последица замора може бити и промена влада у низу земаља Европе и Америке, а за тиме би уследила и промена политике према Русији“

ЗАПАД види Украјину као само једну фазу у деценијској борби са Русијом – ово признање неименованог високог британског официра објавио је лондонски The Guardian.

Додатно је открио резоновање британског војног врха:

„Ако Украјина победи, Русија никада на то неће пристати. Ако Русија победи – она ће ићи даље“.

Текст The Guardian објављен је под насловом који много говори сам по себи „Зашто Запад ризикује да Украјину осуди на споро дављење“.

У њему се оперише и већ лансираном тезом да на Западу расте „замор од рата у Украјини“. И наглашава:

„У британској влади се повећава забринутост да на Западу, са његовим ТикТок начином размишљања и склоношћу тренутном задовољавању радозналости, нема решености на вишегодишње жртвовање. Последица замора може бити и промена влада у низу земаља Европе и Америке, а за тиме би уследила и промена политике према Русији“.

Британски лист наводи да је бугарска шестомесечна владајућа коалиција, која је била водећа антируска влада на Балкану, изгубила у минулу среду на гласању о поверењу.

И упозорава: да чак и САД може да очекује слична ситуација јер повратак на власт Доналда Трампа постаје све реалнији.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар