Svijet

The New York Times dao riječ jednom od onih Trampovih saradnika koji sabotiraju njegove namjere i rješenja

TEKST JE NEPOTPISAN, A PREDSJEDNIK SAD GA JE ODMAH NAZVAO „KUKAVIČKIM I SRAMNIM“
  • Prilikom susreta sa američkim šerifima, Donald TRAMP objavio da je uvjeren da će pobjediti i na predsjedničkim izborima 2020-te na kojima će se boriti za drugi predsjednički mandat. Pritom je naglasio: „Administracija odlično funkcioniše, rejting mi sve više raste. Niko neće biti ni blizu prilike da me pobjedi 2020-te. Zato što smo uradili više nego što je iko mogao da zamisli prije manje od dvije godine“
  • U Vašingtonu se situacija usijava i zbog novembarskih kongresnih međuizbora. Republikanci sada imaju većinu i u Senatu i u Predstavničkom domu. Ako se od novembra situacija izmijeni – demokrate će Trampa lišiti svakog manevarskog prostora i učiniti sve što bude u njihovoj moći da mu prirede impičment
  • Kako je pokazala najnovija anketa u organizaciji onih koji Trampu, u najamnju ruku, nisu naklonjeni: za impičment je trenutno 40 odsto Amerikanaca…

DONALD Tramp nazvao je kukavičkim tekst u The New York Times čiji anonimni autor je sebe označio kao saradnika njegove administracije, a istupio sa oštrom kritikom na račun aktuelnog predsjednika SAD.

Svoju kritiku izoštrio je dodatno ovako:

„U kiksirajućem The New York Times pojavio se anonimni tekst, zamislite – anonimni, što znači – plašljivi. To je prava sramota… Autor je vjerovatno neko ko nije u stanju da radi, neko ko je ove (u administraciji) greškom“.

Tramp je ponovo nazvao The New York Times listom koji ga ne voli  i priznao:

„Ne volim ni ja njih jer su nepošteni“.

I portparolka Bijele kuće se oglasila istim povodom i autora teksta nazvala „kukavicom“ i pozvala ga da napusti Trampovu administraciju.

Sam članak je nazvala „još jednom demonstracijom nastojanja liberalnih medija da diskredituju predsjednika (Trampa)“.

Problem sa tekstom „anonimnog autora“ mnogo je, međutim, ozbiljniji od same kritike na Trampov račun.

On je američkog lidera nazvao nemoralnim, ustvrdio je da uopšte nije privrženik konzervativnih ideala republikanaca i da je sklon impulsivnim i nepromišljenim rješenjima.

Samo, važnije je što je otkrio da i on i „mnogi visoki zvaničnici u administraciji“ predano rade na tome da ne dopuste da Tramp realizuje ono što je najgore u njegovim obećanjima i namjerama“.

U mjeri u kojoj je tačno, ovo znači da dio Trampove administracije, najblaže rečeno, sabotira neke njegove odluke i namjere.

Tramp je, inače, objavio da je uvjeren da će pobjediti i na predsjedničkim izborima 2020-te na kojima će se boriti za drugi predsjednički mandat.

Pritom je naglasio:

„Administracija odlično funkcioniše, rejting mi sve više raste. Niko neće biti ni blizu prilike da me pobjedi 2020-te. Zato što smo uradili više nego što je iko mogao da zamisli prije manje od dvije godine“.

Tramp je sve ovo rekao prilikom susreta sa američkim šerifima.

Tekst u New York Times došao je odmah poslije pojave knjige poznatog novinara lista Washington Post Boba Vudvorda pod naslovom „Strah: Tramp u Bijeloj kući“ u kojoj se opisuju raznoglasja i trvenja u samo mvrhu američke administracije.

U Vašingtonu se situacija usijava i zbog novembarskih kongresnih međuizbora.

Republikanci sada imaju većinu i u Senatu i u Predstavničkom domu. Ako se od novembra situacija izmjeni – demokrate će Trampa lišiti svakog manevarskog prostora i učiniti sve što bude u njihovoj moći da mu prirede impičment.

Kako je pokazala najnovija anketa u organizaciji onih koji Trampu, u najamnju ruku, nisu naklonjeni: za impičment je trenutno 40 odsto Amerikanaca…

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar