Одабрано Свијет

The Telegraph: Економија Велике Британије све више пада

ВЛАСТИ КРАЉЕВСТВА СТАНОВНИШТВО ВЕЋ СПРЕМАЈУ ЗА НЕГАТИВНИ „ЗИМСКИ СЦЕНАРИО“
  • Плате у земљи стагнирају последњих десет година, па транспортни радници, ватрогасци, доктори, медицинске сестре, наставници и квалификовани радници одбијају да раде под досадашњим условима јер ће рачуни за комуналије порасти са 1.971 на 3.581 фунти (са 2.405 долара на 4.369 долара)

ЕКОНОМИЈА Велике Британије је све више у паду због ситуације око Украјине, раста цена хране и енергије и старења становништва у земљи, објавио је The Telegraph.

Лондонски лист је навео да Велика Британија престаје нормално да функционише као држава због сталног поскупљивања струје, неекономичног коришћења воде и зарада које стагнирају последњих десет година.

Због тога транспортни радници, ватрогасци, доктори, медицинске сестре, наставници и квалификовани радници одбијају да раде под досадашњим условима јер ће рачуни за комуналије порасти са 1.971 на 3.581 фунти (са 2.405 долара на 4.369 долара) у октобру, а касније и до 4.266 фунти (5,204 долара).

Други подједнако важан разлог „потенцијалног економског колапса“ краљевства је украјинска криза, која је довела до високе инфлације, поремећаја ланаца снабдевања итд.

Деветог августа појавиле су се информације да се власти Велике Британије спремају за „зимски сценарио“. За случај да дође до несташице гаса у хладном делу године.

Тада ће доћи до планских искључивања струје не само у индустријским објектима, већ и у домаћинствима.

Бртианци су такође упозорени да се 2023. године око 15 милиона њих може наћи испод границе енергетског сиромаштва.

http://fakti.org/globotpor/the-telegraph-ekonomija-velike-britanije-sve-vise-pada

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар