Свијет

Трамп: Ако колегијум електора гласа за Бајдена – напустићу Бијелу кућу

УПОЗОРИО ДА СУ ОТКРИВЕНЕ МАСОВНЕ ИЗБОРНЕ ПРЕВАРЕ И ДА СЕ ЈОШ СВАШТА МОЖЕ ДОГОДИТИ
  • Веома ми је тешко да попустим јер знамо да је дошло до масовне изборне преваре. Вријеме је на нашој страни, све је на нашој страни, нарочито чињенице
  • Једном од новинара, који је упорно покушавао да га пита о напуштању Бијеле куће, Трамп је рекао: „Ја сам предсједник Сједињених Држава, немојте тако да разговарате са мном“

ДОНАЛД Трамп је изјавио да ће напустити Бијелу кућу ако електорски колегијум гласа за демократа Џо Бајдена.

Веома ми је тешко да попустим јер знамо да је дошло до масовне изборне преваре. Вријеме је на нашој страни, све је на нашој страни, нарочито чињенице, рекао је амерички предсједник.

У наставку је указао: „Дошло је до масовне преваре. Ово није требало да се догоди у нашој земљи, али смо на овим изборима (3. новембра) били попут земља трећег свијета. Имамо машине за обраду гласова, али нико не зна како их оне рачунају.

Електори треба да се састану 14. децембра и одлуче које је нови предсједник САД, а Трамп им је поручио:

„Ако електори то учине [гласају за Бајдена], погрешиће, јер су ови избори превара. Да, ја [ћу у том случају отићи], и ви то знате. Али, много тога се може догодити прије 20. јануара. Откривене су масовне преваре“.

Једном од новинара, који је упорно покушавао да га пита о напуштању Бијеле куће, Трамп је рекао:

„Ја сам предсjедник Сједињених Држава, немојте тако да разговарате са мном“.

Резултати избора за сваку државу морају бити одобрени до 12. децембра.

На заједничкој сjедници оба дома Конгреса САД, 6. јануара 2021. године, треба да буду одобрени резултати гласања електорског колегијума, а 20. јануара одржана церемонија инаугурације новог шефа државе.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар