Свијет

Трамп: Бајден може у Бијелу кућу кад докаже да је 80 милиона гласова добио поштено

ЊЕГОВ ИЗБОРНИ ШТАБ СПРЕМА ЖАЛБУ ВРХОВНОМ СУДУ САД ПОВОДОМ ПЕНСИЛВАНИЈЕ
  • Прво рекао да ће напустити Бијелу кућу ако 14. децембра електорски колегијум гласа за Џоа Бајдена, а данас додао: „Може ући у Бијелу кућу као предсједник САД само ако докаже да је 80 милиона гласова добио на поштен начин. Да није добијено преварама или незаконито. А он је – с обзиром на масовне изборне преваре у Детроиту, Атланти, Филаделфији и Милвокију – пред великим и нерјешивим проблемом
  • Правни савјетник штаба Трампове изборне кампање Џена Елис посебно нагласила да правосудни органи Пенсилваније крију податке о масовним преварама

АДВОКАТИ Доналда Трампа спремају  жалбу Врховном суду САД на пресуду којом је Апелациони суд Пенсилваније одбацио тужбу којом је изборни штаб актуелног предсједника САД тражио да се дио гласачких листића послатих поштом поништи.

Ово је објавила је правни савјетник штаба Трампове изборне кампање Џена Елис.

Притом је посебно нагласила да правосудни органи Пенсилваније крију податке о масовним преварама.

Трамп је претходно саопштио да је спреман да напусти Бијелу кућу ако колегијум електора 14. децембра гласа за демократског кандидата Џоа Бајдена.

Истовремено је упозорио електоре: да су избори нерегуларни и да ће ако гласају за Бајдена „направити велику грешку“.

Међутим, данас је томе придодао још један услов:

Бајден може ући у Бијелу кућу као предсједник САД само ако може да докаже да је 80 милиона гласова добио на поштен начин. Да није добијено преварама или незаконито. А он је – с обзиром на масовне изборне преваре у Детроиту, Атланти, Филаделфији и Милвокију – пред великим и нерјешивим проблемом“.

Твитер је овим Трамповим ријечима додао своје упозорење: да садрже спорне тврдње о превари на изборима.

http://fakti.org/alter-america/tramp-imam-jos-jedan-uslov-za-bajdena-neka-dokaze-da-je-80-miliona-glasova-dobio-posteno

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар