Одабрано Свијет

Трамп ће први пут јавно наступити након губитка Беле куће – пред конзервативцима у Орланду

ОЧЕКУЈЕ СЕ ДА ЋЕ ОБЈАВИТИ ДА ЋЕ СЕ КАНДИДОВАТИ И ЗА ПРЕДСЕДНИЧКЕ ИЗБОРЕ 2024.
  • Упркос томе што, према анкетама, рекордних 62 одсто Американаца верује да је Сједињеним Државама потребна трећа велика политичка странка, а већина републиканаца спремна да се придружи Трампау, он неће торпедовати републиканце јер би нова странка била најбољи поклон демократама
  • Стога ће Трамп користити време до нове  председничке изборе да ојача (заправо, стекне) пуну контролу над Републиканском партијом. Међутим, његов најважнији задатак биће формирање његове фракције у Конгресу САД по резултатима међуизбора 2022. године. Ти избори ће постати генерална проба за Трампову освету
  • Главна препрека Трамповој освети биће промене у америчком политичком систему на којима већ раде демократе. Са амбицијом да им обезбде фактички – вечну владавину. То су: давање права гласа 11 милиона нелегалних миграната, давање Порторику и Дистрикту Колумбија статуса америчких држава…

ДОНАЛД Трамп ће 28. фебруара у Орланду имати свој први јавни наступ у својству екс-председника Сједињених Држава.

Говориће на годишњој Конференцији конзервативних републиканаца, а амерички медији преносе да ће на том скупу објавити да намерава да се 2024. године врати у Белу кућу.

Трамп ће тада имати „само“ 78 година – фактички исто колико данас има Џо Бајден.

Али, чак и ако Трамп не објави директно своју номинацију, сигнал ће бити више него конкретан. Он није само лидер Републиканске партије (коју ће обновити за себе), нити само главни у опозицији, већ и главни противник естаблишмента –вашингтонске мочваре“.

Они са којима је 2015. започео победничку изборну кампању сада имају и жеђ за осветом,  посебно због украдених избора.

Упркос томе што, према анкетама, рекордних 62 одсто Американаца верује да је Сједињеним Државама потребна трећа велика политичка странка, а већина републиканаца спремна да се придружи Трампау, он неће торпедовати републиканце јер би нова странка била најбољи поклон демократама.

Стога ће Трамп користити време до нове  председничке изборе да ојача (заправо, стекне) пуну контролу над Републиканском партијом. То неће бити лако иако и његови унутарстраначки противници признају:  републиканци – то је данас Трамп.

Лидер републиканске мањине у америчком Сенату Мич Мекконел који је недавно критиковао Трампа због недостатка воље и мудрости – изјавио је да ће подржати бившег председника ако постане републикански кандидат.

Јасно је да се републикански естаблишмент плаши Трампа (а неки га и напросто мрзе), али са тиме немају шта да учине. Трамп ће очистити републиканску елиту – почев од оних који су му се супротставили током импичмента или су били склони дослуху са демократама.

Међутим, најважнији Трампов задатак биће формирање његове фракције у Конгресу САД по резултатима међуизбора 2022. године.

Ти избори ће постати генерална проба за Трампову освету.

Што више републиканских конгресмена и сенатори буде свој избор и реизбор дуговало Трампу, то ће његов положај и репутација генерално  бити јачи, то ће бити спремнији за изборе 2024. године.

Тада ће му ривал највероватније бити Камала Харис – осим, наравно, ако каријеру садашњег потпредседника САД не уништи неки неочекивани скандал.

Током све четири године Бајденове владавине – Харис ће доносити поене Трампу, јер ће „социјалистичке реформе“ (тако планове демократа представљају њихови противници) неизбежно наилазити на неприхватање знатног дела колебљивих гласача.

Ако администрација Бајден-Харис изненада превари очекивања левог крила Демократске партије, тада ће се и сами „магарци“ наћи на ивици раскола.

Лева (односно условно социјалдемократска) расположења у Демократској партији из године у годину јачају, па ни страх од Трампове освете неће бити довољан да одржи јединство међу демократама.

Ако се та странка (на пример, после могућег пораза на изборима 2022. године) подели и унутар ње се појави јак социјалистички кандидат“ – то ће бити поклон за Трампа. То ће мобилизовати његове присталице и привући колебљиве гласаче.

А главна препрека Трамповој освети биће промене у америчком политичком систему на којима већ раде демократе. Са амбицијом да им обезбде трајну већину у Конгресу САД и сигурне победе на председничким изборима.

Фактички – вечну владавину.

Ради тога ће легализовати илегалне мигранте (има их 11 милиона) и повећати број судија Врховног суда (како би се разблажила конзервативна већина формирана под Трампом).

Међу главним мерама су давање статуса и права државе Округу Колумбија, у којем је и Вашингтон, са правом учешћа на изборима за Конгрес и уласком у Сенат двојице нових демократа.

Исти посао демократама треба да заврши и давање Порторику статуса пуноправне државе САД.

Са рачуницом да ће Порториканци  листом гласати за демократе. А то би суштински променило однос снага у горњем дому парламента (Сенату) који има 100 места.

Демократе желе да прогурају и закон који ће Конгрес САД учинити главним надзорником федералних избора. Ово ће значити да ће избори за Конгрес и шефа државе прећи у надлежност Вашингтона, што је утолико значајније јер се истовремено предлаже да не буде провере аутентичности гласања преко поште. А захваљујући управо тим гласовима – проглашено је да је Џо Бајден постао председник САД…

Трамп ће све ово искористити за свој рат против демократа и „вашингтонске мочваре“. Оптужиће их да одузимају надлежности америчким државама, да увлаче у САД нове милионе миграната, да Американцима одузимају право да децу васпитавају у складу са својим уверењима…

Ако конзервативна Америка не успе да се 2024-те освети – на сваким наредним изборима шансе за то ће јој бити све мање…

http://fakti.org/alter-america/tramp-ce-prvi-put-javno-nastupiti-nakon-gubitka-bele-kuce–pred-konzervativcima-u-orlandu

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар