Одабрано Свијет

Трамп поново уреднике и новинаре The New York Times назвао – непријатељима народа

ПОРУЧИО ИМ ДА ЋЕ МОРАТИ ДА ОД ЊЕГА НА КОЛЕНИМА – МОЛЕ ОПРОШТАЈ
  • Редакција NYT је почетком 2019-те – тврдећи да је то резултат њене истраге – оптужила Доналда Трампа и његово окружење да су током изборне кампање 2016-те били „у контактима са представницима Русије и Wikileaks и њиховим посредницима“. Њујоршки лист је чак устврдио да је таквих контаката било „више од сто“

„НОВИНАРИ The New York Times дужни су да на коленима моле опроштај од председника Сједињених Држава Доналда Трампа“.

Ово је на свом Twitter-налог написао председник Сједињених Држава Доналд Трампа!

Амерички лидер не крије да има у виду чињеницу да специјални тужилац за „руско мешање“ у председничке изборе у САД 2016-те, Роберт Милер, није успео да докаже постојање било какве замере између њега и његовог изборног штаба и Москве.

У анставку је подсетио да му се NYT извинио после избора одржаних у новембру 2016-те на којима је победио Хилари Клинтон:

„Овога пута – нагласио је – извињење мора бити очевидније и бити боље одрађено. Овога пута ће морати да клекну и да замоле опроштај – они су заиста непријатељи народа“.

Редакција NYT је почетком 2019-те – тврдећи да је то резултат њене истраге – оптужила Трампа и његово окружење да су током изборне кампање 2016-те били „у контактима са представницима Русије и Wikileaks и њиховим посредницима“ преко којих су наводно контактирали.

Њујоршки лист је чак устврдио да је таквих контаката било „више од сто“.

Напади на Трампа почели су још у време изборне кампање, а Милерова истрага – у пролеће 2017-те.

Бавила се, поред осталог, оптужбама америчких специјалних служби да је Русија стасјала иза хакерског упада у компјутерски систем Демократске партије САД, али је Москва више пута те оптужбе најодлучније одбацила.

http://fakti.org/alter-america/tramp-ponovo-urednike-i-novinare-the-new-york-times-nazvao-neprijateljima-naroda

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар