Odabrano Svijet

Tramp ponovo urednike i novinare The New York Times nazvao – neprijateljima naroda

PORUČIO IM DA ĆE MORATI DA OD NJEGA NA KOLENIMA – MOLE OPROŠTAJ
  • Redakcija NYT je početkom 2019-te – tvrdeći da je to rezultat njene istrage – optužila Donalda Trampa i njegovo okruženje da su tokom izborne kampanje 2016-te bili „u kontaktima sa predstavnicima Rusije i Wikileaks i njihovim posrednicima“. Njujorški list je čak ustvrdio da je takvih kontakata bilo „više od sto“

„NOVINARI The New York Times dužni su da na kolenima mole oproštaj od predsednika Sjedinjenih Država Donalda Trampa“.

Ovo je na svom Twitter-nalog napisao predsednik Sjedinjenih Država Donald Trampa!

Američki lider ne krije da ima u vidu činjenicu da specijalni tužilac za „rusko mešanje“ u predsedničke izbore u SAD 2016-te, Robert Miler, nije uspeo da dokaže postojanje bilo kakve zamere između njega i njegovog izbornog štaba i Moskve.

U anstavku je podsetio da mu se NYT izvinio posle izbora održanih u novembru 2016-te na kojima je pobedio Hilari Klinton:

„Ovoga puta – naglasio je – izvinjenje mora biti očevidnije i biti bolje odrađeno. Ovoga puta će morati da kleknu i da zamole oproštaj – oni su zaista neprijatelji naroda“.

Redakcija NYT je početkom 2019-te – tvrdeći da je to rezultat njene istrage – optužila Trampa i njegovo okruženje da su tokom izborne kampanje 2016-te bili „u kontaktima sa predstavnicima Rusije i Wikileaks i njihovim posrednicima“ preko kojih su navodno kontaktirali.

Njujorški list je čak ustvrdio da je takvih kontakata bilo „više od sto“.

Napadi na Trampa počeli su još u vreme izborne kampanje, a Milerova istraga – u proleće 2017-te.

Bavila se, pored ostalog, optužbama američkih specijalnih službi da je Rusija stasjala iza hakerskog upada u kompjuterski sistem Demokratske partije SAD, ali je Moskva više puta te optužbe najodlučnije odbacila.

http://fakti.org/alter-america/tramp-ponovo-urednike-i-novinare-the-new-york-times-nazvao-neprijateljima-naroda

 

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar