Свијет

Трамп Путинa, Сиja и Кимa назвао најпаметнијим свјетски политичарима

КО ЈЕ ДИГАО У ВАЗДУХ СJЕВЕРНИ ТОК? РУСИЈА НИЈЕ, А НЕЋУ ДА ПРАВИМ НЕПРИЈАТНОСТИ СВОЈОЈ ЗЕМЉИ
  • Си Ђинпинга назвао „бриљантним човjеком“: „Када су тражили глумца у Холивуду за улогу Си Ђинпинга, никог нису могли да нађу, јер нико није као он. Његов изглед, ум и све остало. Имао сам одличан однос са њим“
  • „Колико је паметан Ким Џонг Ун? Он је најбољи. О њему причају и ово и оно, а он је, међутим, у стварности веома паметан… Дошао је на власт веома рано, када је имао 23-24 године. А сада има потпуну контролу над земљом. А није му лако. Што се тиче Путина, он је такође веома паметан“

ЛИДЕРИ Русије, Кине и Северне Кореје су међу најпаметнијим политичарима, рекао је бивши амерички предсjедник Доналд Трамп у интервјуу водећем новинару Fox News Такеру Карлсону.

„Свa тројица су најбољи. Наши момци нису такви и никада нису ни били. Њих тројица су најбоља у својој игри“, рекао је Трамп одговарајући на питање како види свjетске лидере.

Конкретно, говорећи о кинеском предсjеднику Си Ђинпингу, Трамп га је назвао „бриљантним човjеком“:

„Када су тражили глумца у Холивуду за улогу Си Ђинпинга, никог нису могли да нађу, јер нико није као он. Његов изглед, ум и све остало. Имао сам одличан однос са њим“.

Бивши предсjедник САД је високе, похвалне оцjене дао и лидерима Русије и Сjеверне Кореје, Владимиру Путину и Ким Џонг-уну.

„Колико је паметан Ким Џонг Ун? Он је најбољи. О њему причају и ово и оно, а он је, међутим, у стварности веома паметан… Дошао је на власт веома рано, када је имао 23-24 године. А сада има потпуну контролу над земљом. А није му лако. Што се тиче Путина, он је такође веома паметан“, рекао је Трамп.

Трамп је раније рекао да се Путин показао као паметан политичар у ситуацији са Украјином, док су америчке власти, напротив, биле глупе.

Карлсон, очекивано, није пропустио прилику да Трампу постави и питање везано за дизање у ваздух балтичких гасовода Сjеверни ток-1 и Сjеверни ток-2. А он је – за неке, можда и неочекивано – рекао само ово:

„Не желим непријатности својој земљи, па се нећу изјашњавати ко их је дигао у ваздух. Могу само да кажем да то НИЈЕ урадила Русија“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар