Свијет

Трамп се не предаје, чак објавио: „Велика побједа у држави Невада!“

У ОКРУГУ КЛАРК, НАЈВЕЋЕМ У ТОЈ ДРЖАВИ, НАЂЕНЕ 153.000 СУМЊИВИХ ЛИСТИЋА
  • Повјерљиви човјек Доналда Трампа – Ричард Гренел – јавно рекао: „Званичници Неваде не могу да провјеравају изборну крађу јер немају времена ни ресурса, али су одбацили 153.000 гласачких листића у страху од крађе, док крађу нису ни провјеравали
  • Трампово одбијање да призна пораз, упркос позивима бројних да то учини, Џо Бајден сматра потпуно неодговорним

ДОНАЛД Трамп најавио је преко Твитера своју побједу у Невади.

Написао је: „Велика побједа у држави Невада!“

Трамп је објавио твит адвоката Адама Пола Лаксалта и новинарке Меган Месерли који тврде да је ријеч о око 153.000 гласова.

Његови адвокати наводе да је у округу Кларк, највећем у Невади, одбачена шестина гласова због „необјашњивих неслагања“.

Претходно је Трамп објавио да је у Пенсилванији број одбачених гласачких листића пристиглих поштом 30 пута мањи него на претходним изборима 2016. године.

Због тога нису дозволили нашим посматрачима да буду присутни за вријеме пребројавања гласова“, навео је Трамп.

Навео је да у Џорџији не дозвољавају провјеру вјеродостојности потписа на ковертама са гласачким листићима послатим поштом, због чега је поновно пребројавање, како је написао, „бесмислено“.

О одбацивању гласова у Невади на свом Твитеру писао је и Трампов сарадник Ричард Гренел.

Навео је да „званичници Неваде не могу да провјеравају изборну крађу јер немају времена ни ресурса, али су одбацили 153.000 гласачких листића у страху од крађе, док крађу нису ни провјеравали“.

Невада, Пенсилванија и Џорџија су државе у којима Трамп настоји да докаже је на предсједничким изборима одржаним 3. новембра био жртва широко организоване манипулације изборним процесом, посебно преко гласања поштом.

Његов ривал Џо Бајден – који се већ представља као „новоизабрани предсједник САД“ – изјавио је да много људи „може умријети“ од ковид-19 док Трамп наставља да „омета долазећу администрацију у раду и отежава транзицију власти“.

Трампово одбијање да призна пораз, упркос позивима бројних да то учини, Бајден сматра потпуно неодговорним поступком.š

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар