Одабрано Свијет

Трамп: Сто посто размишљам о изборној трци 2024. – сигуран сам да ћемо успети

МОЋНИ ЉУДИ СУ СПРЕМНИ ДА АМЕРИКАНЦИМА ЗА ПРЕДСЕДНИКА ПОНУДЕ МЕГАН МАРКЛ
  • „Супер!“, „Он је најбољи од свих председника!“, „Недостајеш ми!“ – експлодирале су америчке друштвене мреже
  • Трамп, наравно, борави у својој вили Мар-а-Лаго на Флориди. И управља само својим возилом за голф. Али, ако заиста пожели да се врати – имаће озбиљне шансе. Време ради за њега.
  • Масовна пропаганда демократа и организовани терор Black Lives Matter врше чудовишан притисак на психу бирача. Међутим, стварни живот Американаца под Бајденовим вођством се погоршава брзином без преседана
  • Може се стећи утисак да Трамп уопште не мора ништа да чини – да може наставити да игра голф јер ће исцрпљено становништво напросто помести Демократску партију и донети му победу 2024-те на сребрном послужавнику. Није ипак за њега све ружичасто
  • Под изговором пандемије – или било којим другим јер им за то може послужити чак и глобално загревање – демократе  ће покушати да закључају гласаче у куће и да омогуће масовно гласање поштом. Гласање изван бирачких места отвориће невиђени простор за фалсификације. А оне који дођу на биралишта – чекаће припадници Black Lives Matter…

Аутор: Викторија НИКИФОРОВА

„СТО посто размишљам о новој председничкој трци и сигуран сам да ћемо успети“, изјавио је Доналд Трамп у најновијем интервјуу.

„Супер!“, „Он је најбољи од свих председника!“, „Недостајеш ми!“ – експлодирале су америчке друштвене мреже.

„Он то мора да учинити за све нормалне мушкарце и жене на планети“, овај коментар добро сажима размишљања Трамписта.

Не, ово још није званична најава уласка у изборну кампању 2024-те.  И сам Трамп говори да би сада таква одлука била преурањена…

Трамп се плаши да ће, ако прерано уђе у председничку трку, његови спонзори бити буквално економски или чак физички ликвидирани. Међутим, он ће можда већ у августу – на републичкој конвенцији, званично објавити своје амбиције.

Прерано? Могуће је, али за америчке прилике у томе неће бити ништа чудно.

Тамошња јавност је о изборима 2024. и могућим кандидатима почела да расправља још пре инаугурације новог председника, који је у народу добио нежни надимак Џо-Сорош-Бајден. Уосталом, у САД се кладионице већ увелико кладе ко ће бити следећи председник Сједињених Држава.

Обично председник који изгуби на изборима буде заувек елиминисан из трке за Белу кућу. „Случај Трамп“ је, међутим, веома различит.

И он и милиони његових присталица верују да је он на изборима 2020. победио поштено и са више гласова него било који други председник САД у историји.

Неки посебно надарени трмписти чак верују да је он постигао договор са војском, која у њему и даље види врховног команданта, и да он и даље влада државом из неког бункера, а да тандему Бајден-Харис препустио „само најбезначајнија питања“.

Трамп, наравно, борави у својој вили Мар-а-Лаго на Флориди. И управља само својим возилом за голф.

Али, ако заиста пожели да се врати – имаће озбиљне шансе.

Време ради за њега.

Масовна пропаганда демократа и организовани терор Black Lives Matter врше чудовишан притисак на психу бирача. Међутим, стварни живот Американаца под Бајденовим вођством се погоршава брзином без преседана. За већину Американаца, без обзира на њихову политичку оријентацију.

На јужној граници САД бесни страшна мигрантска криза.

Бајден је дозволио свим малолетним грађанима Јужне и Централне Америке да уђу у Сједињене Државе и они су масовно кренули по свој амерички сан. Становници пограничних држава САД суочили су се са незабележеним порастом криминала.

Државе „зарђалог појаса“ губе и последњу наде у повратак радних места у земљу. Бајден подиже порезе, што значи да ће сиромашни платити још више, богати склонити своје капитале у офшор-зоне, а велике компаније још брже износити капитал из земље. Масовна незапосленост постаће хронична.

Бајденове `зелене иницијативе` прете да униште економију Тексаса и других америчких држава произвођача нафте. То ће свим домаћинствима широм земље донети невиђено повећање цене струје, а она ће за собом повући остале цене.

САД су подељене и поводом покушаја демократа да укину Други амандман – право Американаца да носе оружје, што је за многе грађане напросто свети тотем.

А ту су и „ситнице“ попут хроничног полугладовања милиона запослених Американаца. Процењује се, наиме, да 13-16 одсто Американаца редовно гладује у Сједињеним Државама. А нарочито су погођене породице са децом.

Пандемија коронавируса, која наставља да коси Американце, расни рат у режији Демократске партије, надреално лобирање за трансродне људе – све је то у пакету.

Може се стећи утисак да Трамп уопште не мора ништа да чини – да може наставити да игра голф јер ће исцрпљено становништво напросто помести Демократску партију и донети му победу 2024-те на сребрном послужавнику.

Кога уопште може Демократска партија супротставити Трампу 2024. године?

Бајден ће тада имати 82 године, а како ће се он тада осећати – нико не може ни да претпостави.

Садашњи потпредседник САД Камала Харис?

Та дама никада није била јавни политичар до 2020. године. Старт њеној каријери дао је  прилично сумњив однос са ожењеним градоначелником Сан Франциска.

Њен мандат на месту државног тужиоца Калифорније праћен је разним скандалима.

Није  јасно која достигнућа ће Камала моћи да представи бирачима 2024. године.

Појавиле су се ичисто карневалске опције, једна од њих везана за Меган Маркл. Супруга принца Харија `кандидована` је за Белу кућу одмах након њеног скандалозног интервјуа са Опром Винфри. Одмах је кренула парола „Меган за председника!“

Појавио се чак и сајт потенцијалне председничке кандидаткиње:  https://www.meghanforpresident.com.

А она је осредња глумица која је почела у филмовима за одрасле, чији је једини успех био успех што се удала за британског принца.

Је ли то озбиљно?

Али, Меган има препоручљиву биографију, прави пол и боју коже. Отворено је спонзорише истакнути црни милијардер Тајлер Пери, а официјелно штити породица Редстоун (власници Viacom CBS Corporation).

Довољно су моћни да је намећу бирачком телу са сваког екрана. Ипак су шансе Маркл на поштену победу ништавне.

Упркос свему, Трампове шансе нису сасвим ружичасте.

Његови политички противници имају моћан административни ресурс и потпуну контролу над информационим пољем.

Под изговором пандемије – или било којим другим јер им за то може послужити чак и глобално загревање – они ће покушати да закључају гласаче у кући и да омогуће масовно гласање поштом.

Гласање изван бирачких места отвориће невиђени простор за фалсификације.

Ако ретки бирач сам дође на бирачко место, тада ће га тамо чекати милитанти припадници Black Lives Matter који ће вршити чисто физички притисак у корист демократског кандидата.

Све се то већ догодило на изборима 2020. године и поновиће се у већем обиму 2024. године.

Трамп је немилосрдно почишћен из Интернета. Његових налога нема на друштвеним мрежама. Највећи претраживачи доследно „потапају“ његове изјаве, интервјуе, као и мишљења његових присталица.

Све изгледа тако као да седамдесет пет милиона трамписта у Сједињеним Државама и милиони њихових симпатизера широм света не постоје у природи!

Њихов доступ информационом пољу је чврсто блокиран.

Трамп се у Мар-а-Лаго састаје са политичарима из целог света.

Пре три дана разговарао је, на пример, са Најџелом Фараџом, лидером британске странке Брегзит. Фараџ је говорио о злоупотребама дистанционог гласања у Британији и искуству Француске, где је гласање поштом углавном било законски забрањено.

Бивши председник Сједињених Држава има огроман морални ресурс – подршку „нормалних мушкараца и жена целе планете“.

Биће би добро ако успе да га искористи.

http://fakti.org/alter-america/tramp-sto-posto-razmisljam-o-izbornoj-trci-2024-siguran-sam-da-cemo-uspeti

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар