Одабрано Свијет

Трамп ударио на Пентагон, тврди да води бескрајне ратове да би се богатила војна индустрија САД

ЗА `БЕСКРАЈНЕ РАТОВЕ` ОПТУЖИО И РИВАЛА НА ПРЕДСЕДНИЧКИМ ИЗБОРИМА ЏОА БАЈДЕНА
  • Америчко војно руководство не жели ништа друго него да води ратове, како би све оне фине компаније које праве бомбе, авионе и све остало биле срећне. Али ми излазимо из бескрајних ратова“
  • Оптужио Бајдена и Барака Обаму да су, док су били на власти, организовали његово праћење, нагласивши да би републиканци – да су то приредили председничком кандидату демократа – добили 50 година затвора. Навео је да су га пратили агенти ФБИ током 2016. и 2017. и да је то била била тајна операција „Ураганска унакрсна ватра“

АМЕРИКА има две `свете краве` у које нису дирали њени председници: Систем федералних резерви (централну банку) и Пентагон са војном индустријом.

Доналд Трамп – откад је ушао у Белу кућу – не престаје да `чачка` Федералне резерве, а управо је ударио на Пентагон. Оптужио га је да жели да води ратове како би се компаније које производе наоружање и војну опрему све више богатиле.

Амерички председник је иступио са тврдњом да њега „воле војници“, али не и руководство Пентагона:

Америчко војно руководство не жели ништа друго него да води ратове, како би све оне фине компаније које праве бомбе, авионе и све остало биле срећне. Али ми излазимо из бескрајних ратова“.

Вероватно је ово последње – „излазимо из бескрајних ратова“ – порука онима који ће 23. новембра председника САД бирати између њега и Џоа Бајдена.

Трамп је, уосталом, рекао да је управо Бајден, док је био потпредседник САД, слао америчке младиће да „воде све оне луде бескрајне ратове“.

Истовремено је обећао да ће – освоји ли други председнички мандат – даље смањивати америчко војно присуство и у Ираку и у Авганистану.

Додао је да су Бајден и Барак Обама, док су били на власти, организовали његово праћење, а да би републиканци да су то приредили председничком кандидату демократа – добили 50 година затвора.

Навео је да су га пратили агенти ФБИ током 2016. и 2017. и да је то била била тајна операција „Ураганска унакрсна ватра“.

Посебно је указао да демократе све чине да преко масовног гласања поштом – са 80 милиона гласачких листића – желе да организују изборну крађу која ће обезбедити победу Бајдену.

Трамп је рекао и да Бајден обећава да ће уништити америчку енергетску индустрију“ и да ће следити курс који већ додоводи до нестанка струје у Калифорнији“.

http://fakti.org/alter-america/tramp-udario-na-pentagon-tvrdi-da-vodi-beskrajne-ratove-da-bi-se-bogatila-vojna-industrija-sad

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар