Одабрано Свијет

Трамп враћа ударце: Адвокат ФБИ признао да је кривотворио документ ЦИА против његовог изборног штаба

КЕВИН КЛИНСМИТ ОМОГУЋИО ПРАЋЕЊЕ КАРТЕРА ПЕЈЏА ДА БИ ТРАМП БИО СУМЊИЧЕН КАО РУСКИ АГЕНТ
  • Трамп акције ФБИ назвао покушајима шпијунирања његовог штаба и покушајем државног удара
  • ФАКТИ: Клинсмита изрицање судске пресуде очекује у децембру, а извесно је да он о `иницијалној каписли` за прогон Трампа није могао одлучити сам. Клупко ће се, дакле, даље одмотавати… А то је добро: нико Америма не може подметнути ногу као што могу сами себи…

ДОНАЛД Трамп почиње да враћа ударце онима који су га прогонили као „руског агента“ и покушавали да свргну преко импичмент-процедуре у Конгресу САД.

Бивши адвокат ФБИ Кевин Клинсмит признао је да је крив за кривотворење докумената на основу којег је била покренута истрага о `Трамповом дилу с руском владом 2016. године`. 

Амерички окружни судија за дистрикт Колумбија Џејмс Боасберг прихватио је признање тог бившег сарадника ФБИ.

Клинсмита изрицање казне очекује 10. децембра.

Он је први који се суочио с кривичним гоњењем у склопу истраге специјалног тужиоца Џона Дурхама, који истражује ко је све у ФБИ  одговоран за издавање налога да се шпијунира бивши Трампов саветник за председничку кампању 2016-те Картер Пејџ.

Клинсмит је оптужен за кривотворење е-поште добијене од ЦИА коју је ФБИ користио 2017. године приликом подношења тужбе са захтевом да се настави Пејџово  тајно прислушкивање.

У имејлу из августа 2016. године, ЦИА је известила да је Пејџ, који у судским документима фигурира као „Особа бр. 1“, био на „врућој линији“ од 2008. до 2013. године.

Клинсмит је касније затражио да потврди ове информације, али је фалсификовао кључни мејл ЦИА како би изгледало као да Пејџ није био извор агенције.

На основу тог мејла тужилац је одобрио надзор над Пејџом по налогу који је издао тајни суд.

Клинсмитов адвокат је рекао да он  жали због својих поступака: „Никада није намеравао да доведе у заблуду суд или колеге, јер је веровао да су информације које је дао тачне. Али, Кевин сада схвата да је урадио погрешну ствар“.

Трамп је акције ФБИ назвао покушајима шпијунирања његовог штаба и покушајем државног удара.

http://fakti.org/alter-america/tramp-vraca-udarce-advokat-fbi-priznao-da-je-krivotvorio-dokument-cia-protiv-njegovog-izbornog-staba

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар