Одабрано Свијет

Трамп затражио да The New York Times буде одузета Пулицеровa награда

У ТЕКСАСУ РЕКАО ДА ДОДЕЛА НАГРАДЕ „СРАМОТНА“ ЈЕР ЈЕ ДАТА ЗА ФЕЈК-ТЕКСТОВЕ ПРОТИВ РУСИЈЕ
  • „То су биле фејк-информације и Пулицерова награда мора бити одмах враћена. Та награда је дата за оно што се испоставило лажним. Пулицеров комитет ће бити у срамној позицији све док додељену награду не повуче“
  • Председник САД објавио да је Путин пристао да САД узврате Русији хуманитарну помоћ поводом пандемије у виду – респиратора

ДОНАЛД Трамп је затражио да се The New York Times одузмe Пулицеровa наградa за „Међународну журналистику“ јер је главном дневном листу америчких неолиберала-глобалиста додељена за лажљиве чланке о непостојећој тајној спрези његовог његовог изборног штаба са Русијом.

Према његовим речима, ти чланци су лаж, шрто су потврдила и нова докумената из којих се јасно види да апсолутно није било никаквог дила са Русијом.

Трамп је додељивање награде њујоршком листу назвао срамотним јер је додељена за „фејк-информације“ о њему и Русији.

Оснивачи Пулицерове награде су оценили да је New York Times заслужио награду јер је објавио серију текстова у којима је „са великим ризиком разоткрио грабежљиво деловање Путиновог режима“.

Приликом сусрета са новинарима у Тексасу, Трамп је рекао:

„То су биле фејк-информације и Пулицерова награда мора бити одмах враћена. Та награда је дата за оно што се испоставило лажним. Пулицеров комитет ће бити у срамној позицији све док додељену награду не повуче“.

Претходно је портпаролка Министарства иностраних послова Русије, Марија Захарова, оценила да је текст New York Times „Дуги Путинов рат против америчке науке“ прави „бисер дезинформације“.

Најобичнијим подметањем је назвала тврдњу  NYT да Русија не дозвољава евакуацију војног аташеа САД  који се разболео у Москви.

Амерички председник је, иначе, неколико сати раније телефонски разговарао са Владимиром Путином поводом 75-годишњице заједничке победе у Другом светском рату.

Саопштио је да је председник Русије прихватио његов предлог да САД Руској Федерацији испоруче респираторе.

Ово му је било потребно ради успостављања симетрије у потезима поводом пандемије. Јер, Русија је недавно САД  послала два транспортна авиона помоћи у медицинској опреми за борбу против пандемије.

http://fakti.org/alter-america/tramp-zatrazio-da-the-new-york-times-bude-oduzeta-pulicerova-nagrada

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар