Svijet

Trampa u SAD upoređuju sa Gorbačovom uz pitanje: Ko je brže razvalio Sistem koji je naslijedio?

PREDSJEDNIK SAD POVODOM 4. JULA: POBJEDILI SMO NACIZAM I SVRGNULI KOMUNIZAM
  • Suočen je i sa optužbama u stilu: „Ako je u Americi građanski rat Tramp ga  je namerno potpalio. Amerika se za tri i po godine Trampove vladavine pretvorila od najveće svjetske sile u najmoćniju banana republiku. Tramp nije SAD formalno izveo iz NATO, ali je uništio tu organizaciju

AMERIČKI heroji su porazili naciste, svrgnuli komunizam i sačuvali naše vrednosti, izjavio je Donald Tramp u Bijeloj kući povodom Dana nezavisnosti SAD.

U nastavku je naglasio da SAD sada nanose poraz radikalnoj ljevici, marksistima, anarhistima, podstrekačima, pljačkašima i ljudima koji najčešće apsolutno ne razumiju šta rade.

Američki predsjednik je dan ranije rekao da ekstremni levi fašizam želi da uništi istoriju SAD i tekovine američke revolucije.

Međutim, demokrate, liberali i globalisti sve žešće optužuju Trampa da je raskol u SAD u potpunosti njegova zasluga, njegova taktika i strategija.

Već se čuju ocjene-optužbe u stilu: „Ako je u Americi građanski rat Tramp ga  je namjerno potpalio. Amerika se za tri i po godine Trampove vladavine pretvorila od najveće svjetske sile u najmoćniju banana republiku. Tramp nije SAD formalno izveo iz NATO, ali je uništio tu organizaciju. Danas niko u Evropi ne vjeruje da će Amerika braniti Stari kontinent. Naprotiv, da će pomoći Putinu.

Što je posebno indikativno, neki Trampa već upoređuju sa Mihailom Gorbačovom i otvaraju pitanje: ko je od njih dvojice za kraće vrijeme uspješnije `demontirao` Sistem koji je naslijedio?

Ukazuju da su obojica to učinila „bez velikog rata i nečuvenih prirodnih katastrofa“.

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar