Одабрано Свијет

Три комитета представничког дома од Помпеа затражила „украјински досије“

УПОЗОРИЛИ ГА ДА ЋЕ – АКО ГА НЕ ДОБИЈУ ДО 4. ОКТОБРА – ТО СМАТРАТИ ОМЕТАЊЕМ ИМПИЧМЕНТ-ПРОЦЕДУРЕ
  • Државни секретар САД обавештен и да ће на саслушање бити позвани донедавна амбасадорка САД у Украјини Мери Јовановић, специјални представник Стејт департмана за Украјину Курт Вокер, заменик државног секретара Џорџ Кент и стални представник САД при Европској унији Гордон Сондланд
  • Спикер Представничког дома – демократкиња из Калифорније Ненси Пелоси изјавила да је у скандал са Трамповим јулским телефонским разговором са Зеленским „своје прсте умешала и Русија“.Одмах јој је одговорила портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова: „Ако се има у виду да је управо Пелоси надувала скандал поводом разговора Трампа и Зеленског – онда је Русија, баш по њеној логици, умешала прсте да њу на то наведе“

ТРИ комитета Представничког (доњег) дома  Конгреса САД, у којем већину имају демократе, затражила су од државног секретара Мајкла Помпеа да им стави на увид документе који се тичу , контаката Доналда Трампа са украјинским председником Владимиром Зеленским.

У писму које су упутили шефу Стејт департмана се упозорава:

„Одбијање овог захтева третираћемо као покушај онемогућавања Представничког дома да води истрагу у оквирима процедуре импичмента“.

Конгресмени-демократе захтевају да им „украјински досије“ буде на располагању најкасније 4. октобра.

Помпеа су, иначе, обавестили и да ће на саслушање позвати донедавну амбасадорку САД у Украјини Мери Јовановић, специјалног представника Стејт департмана за Украјину Курта Вокера, заменика државног секретара Џорџа Кента и сталног представника САД при Европској унији Гордона Сондланда.

Спикер Представничког дома – демократкиња из Калифорније Ненси Пелоси оптужила је Трампа – као и Џо Бајден – да користи Украјину да добије наредне председничке изборе.

Додала је да је у скандал са Трамповим јулским телефонским разговором са Зеленским „своје прсте умешала и Русија“.

За ову тврдњу-оптужбу није навела никакав доказ.

Одмах јој је одговорила портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова:

„Ако се има у виду да је управо Пелоси надувала скандал поводом разговора Трампа и Зеленског – онда је Русија, баш по њеној логици, умешала прсте да њу на то наведе“.

Као што се и могло очекивати, огласио се и републикански врх Сената (горњег дома) Конгреса САД. Његов спикер – републиканац Мич Мекконел – објавио је да ће Сенат – ако Представнички дом своје део импичмент-процедуре доведе до краја – „започети слушања тим поводом“.

Мекконел то није рекао, али су сви у САД – чак и они који су наклоњени демократама – да ће Сенат на крају Трампа прогласити невиним…

http://fakti.org/alter-america/tri-komiteta-predstavnickog-doma-od-pom%C5%A1ea-zatrazila-trampov-ukrajinski-dosije

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар