Одабрано Свијет

У Кајафиној гробници нађени ексери коришшћени за распињање Христа?

ПРВОБИТНО БИЛИ ПРОНАЂЕНИ ПРЕ ТРИ ДЕЦЕНИЈЕ ПА – НЕСТАЛИ...
  • Јерусалимски истраживач Арие ШИМРОН: „Научни докази да су ови ексери коришћени за распињање некога – прилично су убедљиви… Додуше, једини доказ да су заиста коришћени за Христово погубљење је тај што су пронађени управо у Кајафином гробу“

ИЗРАЕЛСКИ научници из Јерусалима објавили су да су пронашли ексере који могу бити у вези са разапињањем Исуса Христа на Голготи.

Првобитно су били пронађени 1990. године у пећини у којој је сахрањен првосвештеник Јудеје Кајафа.

Ти ексери су нестали пре око 30 година. Међутим, канадски археолог и сниматељ документарних филмова Симха Јакубович снимио је 2011. филм „Христови ексери“, у којем је тврдио да „пронађени артефакти сведоче да су заиста коришћени за распеће Христа“.

Тада су научници одбацили ову претпоставку, упозоравајући да то више личи на рекламни трик.

Међутим, прошле недеље је јерусалимски истраживач Арие Шимрон упоредио те ексере са садржајем кречњачких сандука за чување костију умрлих у костурницама.

Утврдио је да је Кајафина пећина једино погодно место за такве ексере од 25 тестираних гробница.

„На тим ексерима смо – помешане са рђом и разним наслагама – пронашли и неколико микроскопских фрагмената костију“, рекао је Шимрон за The Jerusalem Post.

„Научни докази да су ови ексери коришћени за распињање некога прилично су убедљиви… Једини могући доказ да су поново пронађени ексери заиста коришћени за Христово погубљење је тај што су пронађени управо у Кајафином гробу“.

http://fakti.org/otkrica/u-kajafinoj-grobnici-nadjeni-ekseri-korisceni-za-raspinjanje-hrista

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар