Одабрано Свијет

Украјина за рат против донбаских република купује турске дронове „Бајрактар“ и „Акинчи“

КИЈЕВ ИХ ВЕЋ ИМА НАЈМАЊЕ 24, А ЗЕЛЕНСКИ ЋЕ ОД ЕРДОГАНА ЗАТРАЖИТИ ЈОШ

Дронови Bayraktar

  • Московски војни експерт Алексеј ЛЕОНКОВ, поводом признања Турске да је Украјини продала серију борбених беспилотних летелица“: „Да би се створила успешно оперативна ударна група, слична оној коју је Азербејџан имао у рату за Карабах, број `Бајрактара` мора да буде макар 25. Украјина већ има толико. Можда и 30 борбених дронова. Међутим, питање је – да ли украјинска војска може да их користи јер беспилотним летелицама може да управља само специјалиста
  • „Баjрактаримогу да се дигну до 8 климоетара у висину, а носе ракете домета до 10 километара. То им омогућава да нападају изван зоне узвратне ватре ракетних ПВО система Стрела којима располажу армије двеју донбаских република

УКРАЈИНСКА армија – да би имала предност у новом рату у Донбасу – биће потребно око 30 беспилотних дронова са могућностима турских „Бајрактара“.

Ово је процена московског војног експерта Алексеја Леонкова, поводом признања Турске да је Украјини продала серију борбених беспилотних летелица.

„Да би се створила успешно оперативна ударна група, слична оној коју је Азербејџан имао у рату за Карабах, број `Бајрактара` мора да буде макар 25. Украјина већ има толико. Односно: између 24 и 30 борбених дронова. Међутим, питање је – да ли украјинска војска може да их користи јер беспилотним летелицама може да управља само специјалиста. Украјина тешко да је имала довољно времена да припреми потребан број специјалних официра за ту улогу. Могу да претпоставим да може самостално сервисирати око 12 `Бајрактара`. Толико“.

Леонков претпоставља да неке од Бајрактара које је купила Украјина вероватно опслужују оператери из Турске.

„Баjрактаримогу да се дигну до 8 климоетара у висину, а носе ракете домета до 10 километара.

То им омогућава да нападају изван зоне узвратне ватре ракетних ПВО система Стрела којима располажу  армије двеју донбаских република.

Леонков претпоставља да ће Украјина – дође ли до рата – те дронове користити за потрагу за положајима ПВО ракетних система ДНР и ЛНР и за њихово накнадно уништавање.

Он указује да у радарским одбрамбеним линијама ДНР и ЛНР постоје празнине које морају бити што пре `попуњене`.

Браниоци Донбаса, упозорава Леонков, треба и да развију нову тактику за лов на беспилотне летелице.

Турска компанија Бајкар  само што је потврдила да продају беспилотне летелице Бајрактар“ продаје ​​Кијеву.

Украјински председник Владимир Зеленски боравиће у радној посети Анкари, где ће се састати са турским колегом Реџепом Тајипом Ердоганом. Планирано је потписивање низа билатералних докумената, али припрема војних споразума није званично најављена.

Члан Стручног савета Колегијума Војно-индустријске комисије Русије, Виктор Мураховски суматра да ће Зеленског покушати да купи „додатну серију `Бајрактара`и ударних беспилотних летелица Акинчи .

До 35.

 

http://fakti.org/oruzje/ukrajina-za-rat-protiv-donbaskih-republika-kupuje-turske-dronove-bajraktar-i-akinci%E2%80%9C

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар