Одабрано Свијет

Урушава се комплетна украјинска одбрана источно од Славјанска, Краматорска и Угљедара

УКРИ ВЕЋ ИЗГУБИЛИ ПЕСКИ, ПРЕД БРЗИМ СУ ГУБИТКОМ СОЛЕДАРА, БАХМУТА, АВДЕЈЕВКЕ И МАРЈИНКЕ
  • Стратешки важно приградско насеље Доњецка – добро утврђени Пески – готово потпуно је заузето. Украјински борац Сергеј Гњездилов признао је да је током последњих дана у том насељу био `пакао`, да је украјинска артиљерија готово потпуно уништена, а да преживели Укри – беже… Гњездилов тврди да је на укро-позиције за само 24 сата пало око 6.500 граната
  • Одатле ће снаге ДНР и руска војска кренути на север. На Орловку. Са намером да Укрима који бране Авдејевку ударе с леђа. Снаге ДНР које су ушле у Марјинку кренуће на југ – на Угљедар

УРУШАВА се цела украјинска вертикала која је последња утврђена линија одбране источно од Славјанска, Крамторска, Дружковке, Константиновке и Угљедара.

Јединице Другог корпуса армије ДНР ушле су у Соледар, досадашње искуство је показале – за неколико дана је пао сваки град у који су, мака и на његову периферију, ушле савезничке снаге.

Руска војска и борци ДНР надиру и ка Бахмуту. Са истока, југоистока и југа.

Заузели су оближња насеља Семигорје и Вершину и контролишу оба узвишења око градића Кодема који Укри више фактички не могу да бране.

Са падом Кодеме, снаге кијевске хунте имаће дупло мање шансе да Бахмут држе наредних неколико дана.

Улаз савезничких снага у Бахмут бар са једне стране могућ је и у наредних 20-30 сати.

Стратешки важно приградско насеље Доњецка – добро утврђени Пески – готово потпуно је заузето.

Украјински борац Сергеј Гњездилов признао је да је током последњих дана у том насељу био `пакао`, да је украјинска артиљерија готово потпуно уништена, а да преживели Укри – беже…

Гњездилов тврди да је на укро-позиције за само 24 сата пало око 6.500 граната.

Одатле ће снаге ДНР и руска војска кренути на север. На Орловку. Са намером да Укрима који бране Авдејевку ударе с леђа.

Први корпус ДНР продро је у Марјинку, која се (такође наспрам Доњецка) налази нешто јужније и већ контролише добар њен део.

У току је и успешан напад на оближња насеља Красногоровка и Старомихајловка, а то значи да је пад Марјинке само питање времена.

Од Красногоровке се савезничким снагама отвара пут на југ, па ће за који дан бити могућ удар са слабо брањеног запада по украјинском гарнизону који држи Угљедар.

Чим ове операције буду приведене крају, више од пола југозападног дела Доњецке Републике биће ослобођен.

http://fakti.org/quo-vadis-orbi/urusava-se-kompletna-ukrajinska-odbrana-isto%C4%8Dno-od-slavjanska-kramatorska-i-ugljedara

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар