Одабрано Свијет

Велики руско-кинески војни маневри у функцији парирања глобалној доминацији САД

У ВАЖБЕ УКЉУЧЕНО 13 КОПНЕНИХ ФОРМАЦИЈА И ДВА ВАЗДУШНА ЕШАЛОНА
  • У Пекингу и Москви саопштено да маневри демонстрирају „снажну одлучност и снагу две земље да заједнички обезбеде међународну и регионалну безбедност и стабилност“
  • Америчка телевизија Fox News оценила да Москва и Пекинг на војном плану побољшавају своју интеракциј ради „одупирања глобалној доминацији Сједињених Држава

НА КИНЕСКОМ војном полигону Нинсја-Хуеј почела је велика кинеско-руска-војна вежба „Интеракција-2021“.

Маневрима командује Ли Зуоченг, члан Централне војне комисије и нечалник њеног здруженог штаба.

На церемонији отварања маневара, официри и војници оружаних снага Кине и Русије били су поделили у 13 копнених формација и два ваздушна ешалона.

Маневри имају за циљ продубљивање заједничких антитерористичких операција, демонстрирање снажне одлучности и снаге две земље да заједнички обезбеде међународну и регионалну безбедност и стабилност.

Маневри, како је званично саопштено у Пекингу и Москви, одражавају нови ниво кинеско-руских односа свеобухватног партнерства и стратешке интеракције у новој ери. А такође: нови ниво стратешког међусобног поверења и прагматичне интеракције две земље.

Индикативно је како су на информацију о маневрима оредаговли гледаоци америчке телевизије Fox News  која је оценила да Москва и Пекинг и на војном плану побољшваају своју интеракцију ради „одупирања глобалној доминацији Сједињених Држава“.

Гледалац који користи ник middleground50 написао је: „Они вежбају, а наши генерали размишљају који суфикс може да иде уз реч `војник`… Ми смо у тешкој ситуацији, а нисмо тога ни свесни“.

Придружио му се Nms1: „Америчка војска се вежба за заштиту права расних мањина! У озбиљним смо проблемима, народе!“

Гледалац speaketruth  је уверен: „У опасности је и сама будућност Сједињених Држава ако Русија и Кина наставе да сарађују. Сав овај увоз из Кине је захваљујући Бајдену, а имаћемо и много више руског гаса у Европи!“

Са њима је у основи сагласан DaCultfider: „Савез између Кине и Русије постао је могућ само због санкција уведених током Обаминог председниковања. <…> Сједињене Државе ће саме себе довести до банкротства због повећања војних рахода“.

Недостаје ми Хладни рат. Биле су две велесиле, сви остали су били на страни једне или друге. Знали смо где су границе и нисмо их прелазили“ – био је отворен boarhunter602.

 

http://fakti.org/quo-vadis-orbi/veliki-rusko-kineski-vojni-manevri-u-funkciji-pariranja-globalnoj-dominaciji-sad

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар