Одабрано Свијет

Захарова: Америка прогласила глобални поход на корупцију, а својим незапосленим украла $100 милијарди

КРАЂУ РАЗОТКРИО ЗВАНИЧНИК САД - КООРДИНАТОР ТАЈНЕ СЛУЖБЕ РОЈ ДОТСОН
  • Господин Дотсон нас купује својим поштењем. Он сам себи поставља питање: „Можемо ли ми, САД, да зауставимо шпекуланте?“ А он и одговара: „Не“. Очигледно, Тајна служба има врло јасну представу како функционише америчка државна машина
  • А зашто нас то брине? Па зато што је Вашингтон не тако давно борбу против корупције прогласио једним од својих спољнополитичких приоритета. Направљен је цео закон „О борби против глобалне корупције“
  • Вашингтон ће моћи да се потуче сопствени рекорд само крађом новца издвојеног за борбу против глобалне корупције. Ако је демократска администрација толико вољна да се бори против корупције на глобалном нивоу, нека почне од себе. Нека за то организују неку фондацију, нешто тако, они у томе имају искуства

Аутор: Марија ЗАХАРОВА, портпарол Министарства иностраних послова РФ

КОРУМПИРАНИ функционери су украли 100 милијарди долара државних средстава.

Ох, заборавила сам важан детаљ – у САД.

Ко је то рекао? Није ни Владимир Соловјов, ни Дмитриј Кисељов, а ни Марго Симоњан.

Него координатор Tајне службе САД Рој Дотсон.

Према његовим речима, САД су издвојиле новац за борбу против незапослености изазване пандемијом, али, јесно вам је, тај новац није стигао до незапослених.

И уопште, господин Дотсон нас купује својим поштењем (за сада, а не новцем). Он сам себи поставља питање: „Можемо ли ми, САД, да зауставимо шпекуланте?“ А он и одговара: „Не“.

Очигледно, Тајна служба има врло јасну представу о томе како функционише америчка државна машина.

Марија Захарова

А сад оно главно: а зашто нас то брине? Па зато што је Вашингтон не тако давно борбу против корупције прогласио једним од својих спољнополитичких приоритета. Направљен је цео закон „О борби против глобалне корупције“. (Combating Global Corruption Act of 2021 (https://www.congress.gov/bill/117th-congress/senate-bill/14)).

Давнашња америчка традиција екстериторијалног спровођења закона овде се уздиже до апсолута и постаје упориште међународне комуникације. САД су себи дале право глобалног ревизора за борбу против корупције, а такође и тужиоца, истражитеља и судије. А онда је процурила таква непријатна информација.

А по Фројду и по Андерсену: краљ је го!

Присећамо се и Авганистана, који се претворио у корупциону црну рупу за САД, и где су покрадене милијарде намењене за обнову те земље. Или корупционашког скандала са набавком медицинске опреме, који је протутњао у октобру ове године.

Али, наравно, 100 милијарди покрадених из буџета, а намењених незапосленима – то је моћно.

Вашингтон ће моћи да се потуче сопствени рекорд само крађом новца издвојеног за борбу против глобалне корупције.

Ако је демократска администрација толико вољна да се бори против корупције на глобалном нивоу, нека почне од себе. Нека за то организују неку фондацију, нешто тако, они у томе имају искуства.

http://fakti.org/mid/zaharova-amerika-proglasila-globalni-pohod-na-korupciju-a-svojim-nezaposlenim-ukrala-%24-100-milijardi

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар