Свијет

Захарова: САД против Русије прелазе на примјену оружја за масовно уништење

УПОЗОРИЛА: АКО СЕ ТО ДОГОДИ – ЖРТВЕ НЕЋЕ НИКО МОЋИ ДА ПРЕБРОЈИ
  • Нагласила: „Свака од тих жртава биће на савјести америчких стратега у кабинетима Бијеле куће, Стејт департмента и Пентагона и на савјести, ако је уопште од ње нешто остало, њихових кијевских марионета“
  • Навела је да је Украјина купила још 50 дронова који омогућавају да се у ваздуху распршује хемијско или биолошко оружје“

ЕКОНОМСКИ притисак на Русију није успио па Америка сада прелази на примјену оружја за масовно уништење и ако се то деси жртве неће моћи да се преброје, рекла је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

„Очигледно је да се првобитни план САД састојао у економском притиску на Русију с циљем да је приморају да ревидира своје легитимне интересе у области осигурања безбједности. Нису успјели. Сада САД прелазе на примјену оружја за масовно уништење, тј. на игре ‘преко црвене линије’. Ако се то догоди жртве неће моћи да се преброје. И свака од њих је на савјести америчких стратега у кабинетима Бијеле куће, Стејт департмента и Пентагона и на савјести, ако је уопште од ње нешто остало, њихових кијевских марионета“, написала је Захарова на свом Телеграм каналу.

Како је навела, Американци и њихови партнери у Европи игноришу чињеницу да Русија већ око пет година нема хемијско наоружање – од 27. септембра 2017. године, што је верификовала и Организација за забрану хемијског оружја.

Тај недостатак у америчким плановима Украјинци уз помоћ стручњака НАТО намјеравају да нивелишу прилично дрско – као што лоши истражитељи невинима подмећу оружје са отисцима тако и Вашингтон и Кијев намеравају да подметну то оружје руским снагама у Украјини, навела је она.

Један такав покушај се већ догодио када је на положаје руских снага из украјинског дрона бачен контејнер са ампулама.

План је био да када се оне разбију дође до хемијске реакције која ће изазвати експлозију и пожар уз емисију отровних супстанци које нису дио конвенционалних листи.

Постоје подаци, навела је она, да је Украјина купила још 50 дронова који омогућавају да се у ваздуху распршује хемијско или биолошко оружје.

Начелник снага руске војске за радијациону, хемијску и биолошку заштиту Игор Кирилов изјавио недавно да је један од сценарија које Запад планира у Украјини како би оптужио Русију – примјена оружја за масовно уништење у градовима Славјанск и Краматорск, преноси Спутњик.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар