Свијет

Захарова: Twitter био независна платформа, а постаје – инструмент диктатуре западних земаља

СА ОБРАЗЛОЖЕЊЕМ ДА „РУСКИ НАЛОЗИ“ ПОДРИВАЈУ ВЕРУ У НАТО И СЈЕДИЊЕНЕ ДРЖАВЕ
  • Портпаролка Министарства иностраноих послова Русије Марија ЗАХАРОВА: Твитер од независне платформе за дискусију постаје инструмент глобалне дигиталне диктатуре у рукама западног естаблишмента

ТВИТЕР се убрзано се претвара у инструмент диктатуре западних земаља, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.

„Присиљени смо да поново укажемо да Твитер од независне платформе за дискусију постаје инструмент глобалне дигиталне диктатуре у рукама западног естаблишмента“ – нагласила је.

Амерички гигант је најавио блокирање 373 налога „за информативне трансакције“.

На удару су налози наводно повезани са Ираном, Јерменијом и Русијом.

Твитер тврди да је међу њима 100 „руских“ налога које је подијелио у двије групе: 1. повезани са ГРУ (руска војна обавјештајна служба) и 2. са Агенцијом за интернет истраживање (ИРА).

Твитер тврди да „руски“ налози наводно „подривају“ вјеру у НАТО и да су фокусирани на вршење негативног утицаја на Сједињене Државе.

Захарова је додатно указала:

„Чак су и званични налози међународног дискусионог клуба Валдаи на руском и енглеском језику били подвргнути великом чишћењу. А Твитер је глобални бренд, начијем удару су и налози познатих професионалаца на пољу међународних односа, људи свјетског гласа“.

Објаснила је да се састанци клуба „Валдај“ одржавају у разним земљама свијета, да су учесници политиколози, економисти и други научници.

„Њихови налози су блокирани још у септембру 2020. године. На основу чега су модератори Твитера ресурсе клуба „Валдај“ сматрали елементом „субверзивних информационих операција“, уопште не можемо да схватимо“ – нагласила је Захарова.

Државни органи Русије су од Твитера затражили да достави пуни списак блокираних налога, као и – објашњење разлога за блокирање.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар