Odabrano Svijet

Žerar Depardje prešao u rusko pravoslavlje u Hramu Aleksandra Nevskog u Parizu

KRUNI SE KATOLICIZAM, U EVROPI TVRĐAVE IMA SAMO U HRVATSKOJ I POLJSKOJ
  • U prvom delu ceremonije, posle molitvi za isterivanje `nečiste sile`, Depardje se odrekao satane, pljunuvši na njega. Odmah potom je triput `potvrdio svoj savez sa Hristom`. Prisutni su posvedočili da je to učinio «sa entuzijazmom i dobrim srcem»
  • Na odluku velikog francuskog glumca uticao je Depardjeov duhovni mentor, episkop Ruske pravoslavne crkve Tihon (Ševkunov). On je autor poznate knjige „Nesveti sveti“, a mnogi ga nazivaju „ispovednikom Vladimira Putina“

KRUNI se katoličanstvo. Tvrđave još ima samo među Hrvatima i Poljacima i u Centralnoj i Latinskoj Americi.

Francuski glumac Žerar Depardje, koji je dobio rusko državljanstvo 2013. godine, prešao je u pravoslavlje.

Crkvena ceremonija je održana u Hramu Svetog Aleksandra Nevskog u istorijskom centru Pariza.

Prisustvovalo je oko 30 ljudi.

Nezvanično, na odluku velikog francuskog glumca o prelasku u pravoslavlje uticao je Depardjeov duhovni mentor, episkop Ruske pravoslavne crkve Tihon (Ševkunov).

 On je autor poznate knjige „Nesveti sveti“, a mnogi ga nazivaju „ispovednikom Vladimira Putina“.

Sam Depardje je rekao da ga je na promenu vere podstakla „ljubav prema pravoslavnoj liturgiji i povezanost sa pravoslavnim sveštenstvom“.

U prvom delu ceremonije, posle molitvi za isterivanje `nečiste sile`, Depardje se odrekao satane, pljunuvši na njega. Odmah potom je triput `potvrdio svoj savez sa Hristom`.

Prisutni su posvedočili da je to učinio «sa entuzijazmom i dobrim srcem».

Na kraju, dok je hor pevao `pesme za takve prilike`, a prisutni se molili – Depardje je `od glave do peta` bio isprskan svetom vodicom.

On je ranije o katolicizmu rekao: „Ushićen sam papama Benediktom XVI i Jovanom Pavlom II, ali me razdražuje  katolička liturgija».   

Depardje je zatražio i dobio rusko državljanstvo odmah nakon što su francuske vlasti uvele porez od 75 odsto na prihode veće od milion evra.

U februaru 2014. dobio je stalni boravak u ruskom gradu Saransku, nešto kasnije – i stan u Groznom.

U decembru 2018. dobio je prebivalište u Novosibirsku.

Kad je policija Pariza zaustavila Depardjea, koji se vozio na skuteru u alkoholisanom stanju, pa prošao kroz crveno na semaforu, on je rekao da više ne želi da bude Francuz jer `više voli Rusiju i Vladimira Putina`.

http://fakti.org/svjataja-rus/zerar-depardje-presao-u-rusko-pravoslavlje-u-hramu-aleksandra-nevskog-u-parizu

Dodaj komentar

Klikni ovde da postaviš komentar