Видео

Демонстранти накратко упали у Народну скупштину, покушали још једном, али су одбијени

ДРАМАТИЧНО У БЕОГРАДУ – ИСПРЕД ПАРЛАМЕНТА ПОЛИЦИЈА И ЖАНДАРМЕРИЈА
  • Скандирали „издаја, издаја“ и пјевали „Ој Косово Косово“, узвикивали „лопови, лопови“, „оставка, оставка“ и увреде на рачун Вучића, док су полицајцима добацивали баците штитове
  • „Вечерње новости“ су објавиле: „Активисти Иницијативе „Не давимо Београд“, покрета „1 од 5 милиона“ и група коју окупља бивши функционер Двери Срђан Ного упали су у Скупштину Србије

ДЕМОНСТРАНТИ су се испред Скупштине Србије нешто прије 23 часа поново накратко сукобили са жандармеријом која је поставила кордон на горњем дијелу степеништа испед улаза у зграду.

Полиција је употребила сузавац или бибер спреј.

Међу демонстрантима има повређених са окрвављеним главама. Демонстранти су се повукли са горњег дијела степеништа па се ситуација смирила.

Испред Скупштине Србије је више хиљада људи, постављених између Трга Николе Пашића и зграде Главне поште.

Саобраћај је у том дијелу града заустављен.

Полицајци у опреми за разбијање демонстрација избацили су групу демонстраната која је вечерас послије 22 часа била ушла у зграду Скупштине Србије.

Током те акције дошло је до кошкања полицајаца и демонстраната. Демонстранти су тврдили да је један од њих ухапшен а полицајци да их демонстранти гађају флашама и конзервама.

Демонстранти су скандирали „издаја, издаја“ и пјевали „Ој Косово Косово“, „лопови, лопови“, „оставка, оставка“ и увреда на рачун Вучића, док су полицајцима скандирали баците штитове.

Бивши посланик Двери Срђан Ного је за ТВ Н1 рекао да не зна чије су присталице окупљене и да „овде треба да се решава један болесник који уништава цео народ.“

Ного се на платоу испред Скупштине појавио на почетку протеста послије 20 часова, али су му окупљени скандирали „Ного, иди кући“.

Радомир Лазовић из иницијативе Не давимо Београд, изјавио је да је узрок овог спонтаног протеста нагомилано незадовољство влашћу у Србији, али је рекао да његова организација не позива на масовна окупљања због опасности од корона вируса.

Међу неколико хиљада окупљених има и љевичара и десничара, а чуле су се и националистичке пљесме као што је Скуп`те се, скуп`те четници.

„Вечерње новости“ су објавиле: „Активисти Иницијативе „Не давимо Београд“, покрета „1 од 5 милиона“ и група коју окупља бивши функционер Двери Срђан Ного упали су у Скупштину Србије. Активисти горе поменутих иницијатива приликом упада и законодавни дом бацали су бакље у холу, настао је општи метеж и гурање са полицијом.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар