Вијести Свијет

Аустрија због епидемије уводи `закључавање` какво је имала прољетос

КАНЦЕЛАР КУРЦ ОБЈАВИО СУНАРОДНИЦИМА ДА ЋЕ ТРАЈАТИ ДВИЈЕ И ПО НЕДЕЉЕ
  • Поред већ затворених гастрономских, хотелијерских и забавних предузећа, биће затворен и дио продавница – све осим прехрамбених, дрогерија, апотека, пошта и банака

ПРИНУЂЕНИ смо да током наредне двије и по недјеље уведемо друго потпуно „закључавање“ како бисмо избјегли даљи драстичан раст броја новообољелих и преоптерећење јединица интензивне његе, изјавио је аустријски канцелар Себастијан Курц.

Објашњавајући сународницима ново пооштравање мјера против ширења корона вируса, које ступају на снагу од уторка, а биће на снази до 6. децембра, додатно је рекао:

„Аустрија се суочила са изазовним временом пандемије и свјетске економске кризе, а имали смо и терористички напад – што је код свих нас изазвало напетост. Прије двије недеље смо најавили делимично „закључавање“, а послије 10, односно 14 дана нисмо остварили пад броја новообољелих. Тренутно имамо просјечну стопу инфекције од око 7.000 дневно, а у појединим покрајинама – Корушка, Горња Аустрија и Форарлберг – број заражених расте експоненцијално. Тако надлежне власти у 77 одсто случајева не могу више утврдити извор заразе“.

На конференцији за штампу Курц је казао да је одлучено да се уведе „закључавање“ попут оног које је Аустрија имала прољетос.

Указао је да ће, поред већ затворених гастрономских, хотелијерских и забавних предузећа, бити затворене и дио продавница, све осим прехрамбених, дрогерија, апотека, пошта и банака.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар