Вијести Вјере

Бадњаци испред Житомислићи и Старе цркве у Мостару

БАДЊЕ ВЕЧЕ ПРОСЛАВЉЕНО И У БИЈЕЛОМ ПОЉУ КОД МОСТАРА, БЛАГАЈУ...
  • Српски византијски збор „Мојсије Петровић“ из Београда одржаће 8. јануара концерт у Хрватском дому „Херцег Стјепан Косача“ у Мостару

ПРОСЛАВА Бадње вечери почела је вечерњом службом и традиционалним налагањем бадњака испред Манастира Житомислићи и испред Цркве Вазнесења Господњег у Бијелом Пољу код Мостара.

Вечерњу службу и налагање бадњака уз присуство великог броја вјерника у манастиру Житомислићи служио је игуман Данило Павловић.

Рекао је да је Божић најрадоснији празник јер је Бог постао један од нас, сишао са своје висине и свога Божанства и постао човјек као и ми.

Тиме нас је спасио од болести, патње и свих немоћи. Зато празнујући Божић, ми празнујемо милост и доброту Божју“, поручио је у бесједи након вечерње службе игуман, који је вјерницима честитао Божић традиционалним поздравом „Мир Божји – Христос се роди!“.

Након налагања бадњака уприличен је и ватромет.

Вечерња служба и налагање бадњака у исто вријеме одржано је и у Храму Вазнесења Господњег у Бијелом Пољу, а код Старе цркве у Мостару и Цркве у Благају почела је ближе поноћи.

Свете литургије на мостарском подручју служене су у Храму Рођења Пресвете Богородице у Мостару, у Храму Вазнесења Господњег у Бијелом Пољу, у Храму Светог Василија Острошког у Благају и у Манастиру Житомислић.

Раније су из мостарског Градског одбора СПКД „Просвјета“ за суботу, 8. јануара, најавили 16. божићни концерт на којем ће наступити Српски византијски збор „Мојсије Петровић“ из Београда.

Концерт ће бити одржан од 19.00 часова у Хрватском дому „Херцег Стјепан Косача“.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар