Вијести Федерација/БиХ

Бећировић позвао Инцка да прогласи закон о забрани негирања геноцида и холокауста

ПОЗВАО ВИСОКОГ ПРЕДСТАВНИКА ДА ТО УЧИНИ ДО 11. ЈУЛА ОВЕ ГОДИНЕ

Денис Бећировић

ДЕНИС Бећировић (СДП БиХ), делегат из бошњачког народа, у Дому народа БиХ подсјетио ЈЕ делегате да је прије шест мјесеци од Вијећа министара БиХ тражио да одговори шта је до сада урађено на реализацији закона о забрани негирања геноцида и холокауста у БиХ.

„С обзиром на то да шест мјесеци нисам добио никакав одговор овдје из ове сале, јавно позивам Валентина Инцка, високог представника БиХ, да до 11. јула прогласи закон о забрани негирања геноцида и холокауста. Мислим да је то цивилизацијска обавеза и ЕУ и међународне заједнице. Ако је међународна заједница, на неки начин, издала Сребреницу, нема никаквог разлога да 25 година касније међународна заједница капитулира пред негаторима геноцида и холокауста. Због тога тражим да се данас у дневни ред уврсти ова тачка“, рекао је Бећировић.

Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о систему државне помоћи, који је предложило Вијеће  министара у другом читању, добио је једногласну подршку делегата у Дому ународа БиХ.

1 коментар

  • Боже, овај Бећировић слиједи Гебелсову теорију. У Сребреници 1995. године није се догодио геноцид. Довољно је рећи да није постојала намјера да се уништи једна етничка група. Намјеру нико објективан и реалан нити је доказао, нити је може доказати. То је без сумње свакоме иоле паметном и реалном човјеку јасно. Догодио се велики злочин. А злочин су организовали Западни пријатељи Бећировићевог народа, муслиманска власт у Сарајеву и један мали број српских несрећника. Џаба што је све наведено Бећировићу добро познато, он стално понавља једно те исто. Како би моји сељаци рекли: млати празну сламу.

Кликни овде да поставиш коментар