Вијести РС и матица

Београд до половине 2021. добија гробље за кућне љубимце

БИЋЕ У БЛИЗИНИ БЕЖАНИЈСКЕ КОСЕ НА ХЕКТАР И ПО – ИМАЋЕ И КРЕМАТОРИЈУМ
  • Гробље кућних љубимаца у Блоку 51 ће у прво вријеме имати 730 колумбаријума, 839 гробних парцела за мале, средње и велике кућне љубимце, као и 760 гробних мјеста за власнике који желе да на посебан начин обиљеже гробно мјесто кућног љубимца

ЗАМЈЕНИК градоначелника Београда Горан Весић најавио је данас да ће главни град, „коначно, први пут у својој историји добити гробље кућних љубимаца“, наводећи да се то може очекивати средином идуће године.

Он је рекао да ће до краја ове недјеље бити расписан тендер, због чега је, у „Ветерини Београд“, присуствовао приказу пројекта гробља кућних љубимаца које ће се налазити у Блоку 51, на Новом Београду, у близини Бежанијске косе.

„Сви наши суграђани и суграђанке који имају кућне љубимце или су их имали, знају колико им они значе и у каквим су проблемима били када им угину, јер нису имали где да их сахране. То је озбиљан комунални проблем у Београду који постоји деценијама, а како време пролази, имамо све више кућних љубимаца и потреба да се уреди простор за њихово сахрањивање је била све већа“, рекао је Весић, пренео је Беоинфо.

Он је навео да је Београд издвојио око 168 милиона динара, односно скоро 1,5 милиона евра за изградњу комплекса који ће на хектар и по површине, имати административну зграду од 300 квадрата, паркинг са 20 мјеста, крематоријум, различита мјеста за сахрањивање кућних љубимаца.

Говорећи о тендеру, он је истакао да ће комплетна процедура трајати два до три мјесеца, можда и краће, а шест мјесеци биће време за израду читавог пројекта.

„То практично значи да ћемо у мају или јуну следеће године имати гробље кућних љубимаца, тако да ће Београд коначно добити оно што имају многи други велики градови достојно место за сахрану кућних љубимаца, јер су они жива бића и према њима тако и треба да се односимо. Ово је цивилизацијски напредак и искорак за главни град“, нагласио је Весић.

Гробље кућних љубимаца у Блоку 51 ће у прво вријеме имати 730 колумбаријума, 839 гробних парцела за мале, средње и велике кућне љубимце, као и 760 гробних мјеста за власнике који желе да на посебан начин обиљеже гробно мјесто кућног љубимца.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар