Вијести Федерација/БиХ

Биће снимљен документарни филм о пробоју „Коридора живота“ у Републици Српској

ДОДИК ПРИМИО УЧЕСНИКЕ БИТКЕ НА КОШАРАМА ВОЂЕНЕ У ВРИЈЕМЕ НАТО АГРЕСИЈЕ 1999.

Борбе за Градачац: Вукови са Вучијака износе рањеника са прве линије

СРПСКИ члан Предсједништва БиХ Милорад Додик примио је у Бањалуци припаднике неколико јединица тадашње Војске Југославије, који су учествовали у борбама на Кошарама, на Косову и Метохији, а припадници 63. падобранске бригаде су му уручили свечани амблем своје јединице.

Додик је раније, као предсједник Републике Српске, постхумно одликовао седам припадника те бригаде, саопштено је из Предсједништва БиХ.

Током данашњег сусрета у Административном центру Владе Српске, Додик је рекао да је изузетно позитивно што је у Србији снимљен документарни филм о Бици на Кошарама, а заједнички је оцијењено да је потребно приступити и снимању документарног филма о пробоју „Коридора живота“ у Републици Српској.

Он је припадницима неколико јединица тадашње Војске Југославије пренио да се посљедњих мјесеци у Српској интензивно говори о њиховом херојству и о историјском значају Битке на Кошарама.

Додик је данас у Бањалуци обавијестио министра одбране Србије Александра Вулина да није дозволио да Оружане снаге БиХ буду распоређене на граници са Србијом и Црном Гором.

Додик и Вулин разговарали су о политичким и безбједносним темама у БиХ и Србији.

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар