Вијести Свијет

Боцан-Харченко: Најбоље би било да се ово у Црној Гори рјешава у Црној Гори у договору са Србијом

БИЛО МУ ПОСТАВЉЕНО ПИТАЊЕ: ДА ЛИ БИ МОСКВА ПОКРЕНУЛА ПИТАЊЕ СПЦ У ЦРНОЈ ГОРИ У СБ УН

АМБАСАДОР Руске Федерације у Србији Александар Боцан Харченко изјавио је вечерас да је Москва забринута због ситуације створене усвајањем Закона о слободи вјероисповијести у Црној Гори и поручио да је најбољи начин да се то питање ријеши у Црној Гори, у договору са Србијом, а не у Савјету безбједности УН.

У разговору са студентима београдског Правног факултета – упитан да ли би Русија пристала да покрене расправу у СБ УН на тему положаја Срба и СПЦ у Црној Гори, ако би Србија то од ње тражила  рекао је да Русију забрињава настала ситуација, као и ситуација у православљу у Украјини, гдје је, како је навео, у току покушај расцјепа Православне цркве.

Амбасадор Боцан-Харченко је додао да ће Русија, ако добије неку молбу том смислу, покушати да да свој допринос у правним оквирима овој ситуацији, али је истакао да Москва није за СБ УН.

Најбољи начин рјешавања био би – у Црној Гори, заједно са Србијом”, рекао је Боцан Харченко студентима Правног факултета, гдје је одржао предавање о Резолуцији 1244.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар