Вијести Свијет

Бојанић Мијачу: Закони не дозвољавају опраштање Монтенегро Ерлајнсу 40 милиона евра дуга држави

САМИМ ТИМ НЕ МОЖЕ БИТИ РЕАЛИЗОВАНА ПОНУДА ГРУПАЦИЈЕ „САВАНА“ ДА АВИО-ПРЕВОЗНИКА УЗМЕ ЗА 1 ЕВРО

Младен Бојанић (Фото: Влада ЦГ / Бојана Чупић)

МИНИСТАР капиталних инвестиција Црне Горе Младен Бојанић захвалио се на понуди власнику Групације „Савана“ Веселину Мијачу у вези са рјешавањем питања Монтенегро Ерлајнса и објаснио да је понуду немогуће прихватити, јер би, каже, отписом дуговања према држави ушли у зону кршења одредби члана 7 Закона о контроли државне помоћи.

Бојанић је поручио да ће, ако Мијач има неко законито рјешење како превазићи ту препреку, то размотрити у најскоријем року, преноси портал РТЦГ.

Министар је оцјенио да је проблем Монтенегро Ерлајнса данас у првом реду правно питање и да економски, социјални, политички, национални и сви други аспекти, због, према његовом мишљењу, незаконитих одлука претходне власти, остају у другом плану.

„Агенција за заштиту конкуренције је Рјешењем од 3.09.2020. зауставила сваку даљу државну помоћ за Монтенегро Ерлајнсу. Коначна одлука још није донешена, али је извјесно да ће бити негативна, што ће готово сигурно водити ка поступку повраћаја држави већ одобрених средстава компанији Монтенегро Ерлајнс, а ради се о суми од преко 40 милиона евра“, навео је Бојанић.

Министар је поновио да отпис дуга према држави и продаја за један евро приватном инвеститору није опција коју у овом тренутку законски прописи дозвољавају.

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар