Вијести Федерација/БиХ

Борци ФБиХ блокирали више важних саобраћајница и раскрсница

ТРАЖЕ ДРЖАВНИ РЕГИСТАР УЧЕСНИКА РАТА И – ИСПЛАТУ БОРАЧКОГ ДОДАТКА
  • На улазу у тунел на Иван-седлу окупило се 300 демобилисаних бораца, а ту су и релативно јаке полицијске снаге, које за сада само надгледају протесте

У НЕКОЛИКО градова у Федерацији БиХ (ФБиХ) од јутрос су због протеста бораца блокиране саобраћајнице, због чега су настале километарске колоне, а они који су путовали или се враћали из Зенице, Тузле, Сарајева или Мостара, остали су заглављени.

„Ситуација је посебно алармантна јер се у аутомобилима налазе и дјеца, а температура је испод нуле“, јавили су федерални медији.

Блокада траје цијели дан, а нико од надлежних није се обратио борцима. У више наврата покушан је пробој колоне у Зеници и Тузли, али су борци спријечили пролаз.

На излазу из тунела на превоју Иван Седло срушено је дебло, како би аутомобилима био онемогућен пролаз.

Борци који протестују наложили су логорске ватре и покушавају да се угрију, а мјештани су им донијели деке.

Саобраћај је у прекиду на раскрсници магистралних путева М-4 и М-17 у мјесту Каруше, у мјесту Доња Голубиња код Жепча, путу Сарајево -Коњиц, на петљи Шићки Брод у Тузли, петљи Блатуша у Зеници и на Вогошћанској петљи у Сарајеву.

На улазу у тунел на Иван-седлу окупило се 300 демобилисаних бораца, а ту су и релативно јаке полицијске снаге, које за сада само надгледају протесте.

Борци у ФБиХ траже да буде утврђен борачки додатак и успостављен тачан регистар бораца.

(Срна)

 

Додај коментар

Кликни овде да поставиш коментар